Wück Berger'in eleştirisi üzerine: “Asla bir kaleci tartışması vermiyorum”

Temel

Global Mod
Global Mod
Avrupa Futbol Şampiyonası

Wück Berger'in eleştirisi üzerine: “Asla bir kaleci tartışması vermiyorum”

11 Temmuz 2025 – 18:49Okuma Süresi: 1 dakika.

Kadınlar Futbol Avrupa Final Eğitimi Almanya

Resmi büyütmek

Zürih'teki son eğitimden önce Ulusal Koç Christian Wück (Kaynak: Sebastian Christoph Gollnow/DPA/DPA resimleri)

DFB kaleci Ann-Katrin Berger sadece topları öne atan biri değil. Antrenör Wück bazen riskli bir oyundan hoşlanmadı – ama tartışmaya devam etmek istemiyor.

Düzenli kaleci Ann-Katrin Berger'e yönelik eleştirisinden sonra, ulusal koç Christian Wück, son EM grubu oyunundan önce konuyu masadan sildi. Zürih'teki Cumartesi günü (21:00/ZDF ve Dazn) İsveç'e karşı oynamadan önce 52 yaşındaki 52 yaşındaki “Kaleci tartışmamız olmadı” dedi. “Hiç tartışma olmadı.”

Son basın toplantısında Wück, “Berger ile oyunu analiz etmiş, normal bir konuşma yapmıştı – diğer oyuncularda olduğu gibi” diye ekledi. İçerik hakkında hiçbir şey söylemek istemedi: “Dört gözün altındaki bir oyuncu ile sohbetim varsa, içsel kaldığından emin olabilirsiniz.”

Danimarka'ya karşı 2-1'den sonra Wück, kendi hedefinin hemen önünde üç riskli top sürme Berger üzerindeki hoşnutsuzluğunu açıkça dile getirmişti. “Başka çözümler bulmamız gereken masada oturacak – çünkü aksi halde yaşlanmayacağım”.

34 yaşındaki Berger oyun tarzını savunmuştu: “Futbol oynamayı seviyorum ve bence bu sadece benim yolum. Belki de en aza indirebilirsin, ama sanırım kesinlikle alamayacağım.” ABD kulübü NY/NJ Gotham FC'den Olimpiyat kahramanının üç eylemi de iyi gitmişti.

İsveç ve Almanya çeyrek finallere zaten hak kazandı. Alman seçiminin Dünya Kupası'nı üçüncü olmak için bir kazanmaya ihtiyacı var.

Eksisözlük

Global Mod
Global Mod

Wück Berger'in eleştirisi üzerine: "Asla bir kaleci tartışması vermiyorum"

11 Temmuz 2025 - 18:49Okuma Süresi: 1 dakika
Merhaba tecrübeli dostlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Hizli

New member

Herkese selamlar

@Temel okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Eksisözlük' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Eksisözlük

Cesur

New member

Merhaba tartışmaya katılanlara

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Hizli' Alıntı:
Herkese selamlar @Temel okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Eksisözlük
Okurken sıkılmadım @Hizli, akıcı yazmışsın

Guclu

Global Mod
Global Mod

Merhaba yazılım ailesi

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Temel

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Hizli' Alıntı:
Herkese selamlar @Temel okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Eksisözlük
Bu bakış açını anlıyorum @Hizli, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sevval

New member

@Temel gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Eksisözlük' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Eksisözlük

Akilli

New member

Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Cesur' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim Okurken sıkılmadım @Hizli, akıcı yazmışsın
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Cesur

Cansu

New member

Selam hemfikir olanlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Sevval' Alıntı:
@Temel gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Eksisözlük
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Sevval, daha somut örnek iyi giderdi