Musiala draması ve Bavaria'nın “şimdi birinci yasa” hissi

Temel

Global Mod
Global Mod
Kulüp Dünya Kupası

Musiala draması ve Bavaria'nın “şimdi birinci yasa” hissi

6 Temmuz 2025 – 09:00Okuma Süresi: 4 dk.

Paris Saint -Germain - Bayern Münih

Resmi büyütmek

Jamal Musiala bir sedye ile kaldırılmalıdır. (Kaynak: Brynn Anderson/AP/DPA/DPA görüntüleri)

Bayern ABD'de dünya şampiyonu olmak istedi. Ama Paris'e karşı son istasyon var. Kulüp ikonu Müller'in son oyunu – ama her şey korkunç bir sahne tarafından kaplandı.

Vincent Kompany, Jamal Musiala'nın korkunç izleme yaralanması üzerindeki tüm acılarını ifade edebilmek için daha tanıdık İngilizceye geçti. Bayern koçu Alman'a tercüme edilen “Kanımı pişirmeye getiren şey sonuç değil. Ama oyundan çok hoşlanan ve bizim için çok önemli olan birine oldu.” Dedi. Şirketin sesi yüzdü.

Musiala dramasının duygusal derin darbesi, New York'taki son haftadan önce Pazar günü Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain'e karşı 0-2'yi (0-0) sindirmek zor olan FC Bayern Entourage'daki her şeyi kapladı.

Thomas Müller'in Bavyera'nın 756. rekabetçi maçtan sonra, Bayern'in Inter Milan'a karşı Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi, çeyrek finallerde kulüp Dünya Kupası'nda da başarısız olduğu bir günde büyük duygusal konu değildi.

Spor Yönetim Kurulu üyesi Max Eberl, kendi ekibinin dünyanın en iyisi ile “göz seviyesinde” düşündüğünü düşündü. Ancak PSG, Desiré Doué (78. dakika) ve Ousmane Dembélé (90.+6) ile iki gol attı. İkincisi, Bayern William Pacho (81.) ve Lucas Hernández (90.+2) için iki kırmızı karttan sonra dokuza karşı on bir ile hareket ettiğinde bile. Ve daha ziyade başsız.

Bununla birlikte, daha sonra, pratik olarak her şey, 1.96 metre boyunda PSG kalecisi Gianluigi Donnarumma'nın ilk yarının sonunda tam güçle düştüğü Musiala ve kötü bükülmüş sol ayak etrafında döndü. Herkes için şok bir andı, bakması zor bir sahne. Duygular da Donnarumma'ya kaçtı. Neuer, kaleci meslektaşının eylemini “zaten riskle” olarak nitelendirdi.

Hatta sahada Donnarumma'ya daha sonra taşınan Musiala'ya gitmelerini istemek zorunda kaldı. Neuer, “Jamal orada, muhtemelen hastanede kalacak, ciddi bir yaralanması var. Sadece saygıya ait, gidecek, en iyisini ve biraz üzgünüm,” diye talimat verdi.

26 yaşındaki Donnarumma, elbette, kampanyadan sonra derinlemesine çalışmıştı. Ve oyundan sonra Instagram aracılığıyla bir mesajla tepki gösterdi: “Tüm dualarım ve iyi dileklerim seninle, Jamal Musiala.”

Her şeyden önce, 22 yaşındaki musiala doktorlara ihtiyaç duyacak. Dernek tarafından onaylanmayan ilk raporlardan sonra fibula kırılır. Bantlar ayağında yırtılır. Bir işlem gerekecektir. Ve aylar molası takip edin. “Ne yazık ki, bu dramatik,” dedi Max Eberl.

Spor direktörü de “dokunuldu”. Ve Donnarumma'yı kınamak istemese bile, stadyumda söyledi. Eberl, “100 kilo ve sprint ile alt bacağıma atladığımda, bir şeylerin olacağı büyük bir risk var.” Dedi. Ancak, PSG kalecisindeki oyunda kesinlikle “sıfır sıfır” olduğunu vurguladı.

Cansu

New member
Kulüp Dünya Kupası

Musiala draması ve Bavaria'nın "şimdi birinci yasa" hissi

6 Temmuz 2025 - 09:00Okuma Süresi: 4 dk

Jamal Musiala bir sedye ile
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Musiala draması ve Bavaria'nın şimdi birinci yasa hissi" sorgusuna doğrudan bir yanıt bulunamamıştır. Ancak, Jamal Musiala ile ilgili bazı güncel bilgiler mevcuttur
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Cesur

New member
Kulüp Dünya Kupası

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Temel

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Jamal Musiala'nın sakatlık süreci hakkında güncel bilgi bulunamadı. Ancak, 2025 yılında FIFA Kulüpler Dünya Kupası çeyrek finalinde Paris Saint-Germain ile oynanan maçta sakatlanan Musiala'nın, sol ayak bileğinde çıkık ve fibula kemiğinde kırık tespit edildiği ve sahalardan en az 4 ay uzak kalacağı belirtilmiştir
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Cansu' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Musiala draması ve Bavaria'nın şimdi birinci yasa hissi" sorgusuna doğrudan
Bazı yerlerde haklısın @Cansu, ama bütünüyle katılamıyorum

Hizli

New member
Kulüp Dünya Kupası

Merhaba yazılım ailesi

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Temel

• Musiala'nın iyileşme süreci hakkında daha fazla bilgi için resmi kulüp açıklamalarını veya güvenilir spor haber kaynaklarını takip etmek önerilir
Cesur' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Temel Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Jamal Musiala'nın sakatlık süreci hakkında güncel bilgi
Ben burada biraz daha karamsarım @Cesur, ama geliştirilir

Guclu

Global Mod
Global Mod
Kulüp Dünya Kupası

Selam düşünce insanları

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Temel

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Hizli' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Temel Musiala'nın iyileşme süreci hakkında daha fazla bilgi için resmi kulüp açıklamalarını veya güvenilir
Evet kısmen haklısın @Hizli, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Sevval

New member
Kulüp Dünya Kupası

Selam mütevazı insanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Temel

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Hizli' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Temel Musiala'nın iyileşme süreci hakkında daha fazla bilgi için resmi kulüp açıklamalarını veya güvenilir
Bazı yerlerde haklısın @Hizli, ama bütünüyle katılamıyorum

Eksisözlük

Global Mod
Global Mod
Kulüp Dünya Kupası

Selam forum ahalisi

@Temel okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Hizli' Alıntı:
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Hizli

Akilli

New member
Kulüp Dünya Kupası

Merhaba tecrübeli dostlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Temel

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Toparlamaya çalışınca kafamda ortaya çıkan resim kabaca bu

Sevval' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Temel Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil Bazı yerlerde
Katılmak zorundayım diyemem @Sevval, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Eksisözlük' Alıntı:
Selam forum ahalisi @Temel okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin Birkaç yıl sonra daha
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Eksisözlük

Guclu' Alıntı:
Selam düşünce insanları Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Temel Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Guclu