Mülkiyet ve arsız Heber: Norveç neredeyse çeyrekte -Finaller

Temel

Global Mod
Global Mod
İsviçre'de futbol Avrupa şampiyonaları

6 Temmuz 2025 – 20:19 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 2 dakika.

Euro 2025 - Norveç - Finlandiya

Resmi büyütmek

Norveç'ten Frida Maanum, Finlandiyalı kendi hedefine tezahürat ediyor. (Kaynak: Jean-Christophe Bott/Keystone/DPA/DPA resimleri)

Norveç'in futbolcuları Finlandiya'dan güçlü yabancılara karşı zor mesafelere sahiptir. Sonunda, iki olağandışı hedef karar verir. Ulusal antrenör Martina Voss-Tecklenburg diyor.

Kendi golü ve parlak bir kaldırıcı Norveç'in futbolcularına Avrupa Şampiyonası çeyrek finallerine büyük bir adım daha yaklaştı. Dışarıda Finlandiya'ya karşı, eğitmen Gemma Grainger ekibi, Eva Nyström (3. dakika/kendi golü) ve Graham Hansen (84.) aracılığıyla gollerden sonra 2: 1 (1: 1) ile biraz gurur verici kazandı. Finlandiya için, Sion'daki Oona Sevenius (32.) ara tazminatı elde etti. Norveç (6 puan) Grup A'ya liderlik ediyor Son maç gününden önce Finlandiya (3) de tüm ilerleme şansına sahip.

“Bu acı bir yenilgi,” diye analiz etti eski Alman ulusal koç Martina Voss-Tecklenburg, İsviçre TV istasyonu SRF'de uzman olarak. “Finler bunu gerçekten iyi yaptı.” Ekibin “açık bir fikri” ve “derinliği aramaya devam etti”. Finlandiya oyuna hakim oldu.

İskandinav düellounun önündeki başlangıç noktası her iki takım için de umut vericiydi. Hem Norveç (ev sahibi İsviçre'ye karşı 2-1) hem de Finlandiya (İzlanda'ya karşı 1-0) Avrupa Şampiyonası'ndaki zaferlerle başladı. Ve Norveç, büyük ölçüde göze çarpmayan eski dünya futbolcusu Ada Hegerberg çevresinde, turnuva mümkün olduğunca en iyi şekilde devam etti. Barça yıldızı Hansen'den düz bir haç, Nyström'in ayağından Finlandiya golüne düştü.

Açık bir kurs bekleyen herkes aldatıldı. Norveçliler ilk yarının ortasında alüminyumda iki kez başarısız oldular, ancak Finlandiya uzun mesafelerde ağır oynadı. Sağ üst köşeye çarpan Sevenius tarafından Norveçlilerin bina oyunundaki top kaybından sonra 1: 1 hak edildi.

Tarafların değişmesinden sonra, Eveliina Summanen sadece göreve çarptığında Finlandiya'nın koçu Marko Saloranta ekibi Pech'ti. Bu intikam. Hansen dışarıdan soloya başladı ve arsız ve ustaca bir kaldırıcı ile tamamlandı – top iç direkten ağa sıçradı.

Son Grup Oyun Günü'nde Norveç İzlanda ile tanışır, Finlandiya İsviçre'ye karşı meydan okur.

Eksisözlük

Global Mod
Global Mod

6 Temmuz 2025 - 20:19 tarihinde güncellendiOkuma
Selam millet

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mülk sahibi olmak, oturum veya vatandaşlık sağlamaz. Oturum izinleri, iş, aile, sığınma veya eğitim gibi yollarla alınmalıdır
  • Norveç'te göçmenlerin mülkiyet hakları , ülkenin medeni yasaları ve özel düzenlemelerle korunmaktadır. Yabancılar, Norveç'te taşınmaz mal edinme konusunda sınırlamalara tabi değildir ve genellikle yerleşik olmalarına veya belirli bir ikamet süresini tamamlamalarına bağlı değildir. Ancak, yabancıların toprak satın alması bazı durumlarda özel izne tabi olabilir ve bu kısıtlamalar genellikle belirli coğrafi bölgelerde uygulanır
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Cansu

New member

Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

@Temel anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Norveç'te yabancıların toprak satın alma süreci şu şekilde işler
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Eksisözlük' Alıntı:
Selam millet Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mülk sahibi olmak, oturum veya vatandaşlık
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Eksisözlük

Cesur

New member

Selam dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Mülkiyet ve arsız Heber: Norveç neredeyse çeyrekte -Finaller" ifadesiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, Norveç'teki mülkiyet hakları hakkında genel bilgi mevcuttur
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Cansu' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar @Temel anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Norveç'te
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Cansu, ama faydalı olmuş

Guclu

Global Mod
Global Mod

Selam bilenlere

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Temel

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yabancılar için toprak satın almada herhangi bir minimum yatırım veya vize şartı yoktur
Eksisözlük' Alıntı:
Selam millet Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mülk sahibi olmak, oturum veya vatandaşlık
Burada sana %100 katılamam @Eksisözlük, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Hizli

New member

Selam forum ahalisi

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

• Ayrıca, Norveç, Avrupa Ekonomik Alanı'na (EEA) üye bir ülke olduğundan, Avrupa Birliği ile yapılan düzenlemeler de Norveç'teki mülkiyet hakları üzerinde etkilidir
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Biraz yumuşatarak söyleyeyim, sonuç buna benziyor

Guclu' Alıntı:
Selam bilenlere Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Temel Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yabancılar için
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Guclu, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Cansu' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar @Temel anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Cansu

Cesur' Alıntı:
Selam dostlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Mülkiyet ve
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Cesur