yeni bir araştırma bunu doğruluyor

Sevvimli

New member
“Yüksek gelirle, refah daha fazladır”: Araştırmanın söylediği bu




İle ilgili Albert Muraro Yayınlanan 12 Mart 2023




Bazılarına göre para mutluluğu satın almıyor ama görünüşe göre bilimin söylediği bu değil. Onaylamak bu bir gelir daha yüksek genellikle daha yüksek bir refah düzeyine karşılık gelir dergisi tarafından yayınlanan yeni bir çalışmaydı. Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı.

Öğrenim görünüyorum


Bu araştırma üzerinde İngiliz iki farklı araştırmacı çalışıyor. daniel kahneman ve Amerikalı Matthew Killingsworthfarklı tezlerden yola çıkmalarına rağmen aynı sonuçlara varanlar.

Bu analiz dikkate 33.000 örnek Amerikalılargün boyunca telefonlarına indirdikleri bir uygulamada görünen bir soruyu yanıtlamak zorunda kalanlar.

Uygulama katılımcılara sordu “Şimdi nasıl hissediyorsun?” ve ikincisi “çok iyi” ile “çok kötü” arasında değişen bir ölçekte yanıt verebilir. 1,7 milyondan fazla bireysel veri noktası topladıktan sonra şu sonuca vardılar: daha fazla kazanan bireylerin ortalama olarak daha düşük gelirli olanlardan daha mutlu olduğu. Eve yıllık 80.000 Euro’nun üzerinde (yaklaşık 66.000 Euro) gelir getirdiğini beyan eden katılımcılarda bile refah seviyeleri değişmedi.

bilimsel yorum


Araştırma, Ulusal Bilimler Akademisi Bildirilerinde yayınlandı. alim Killingsworthbu arada şu yorumu yaptı:

Özetle, bu çalışma çoğu insan için daha yüksek gelirin daha fazla mutlulukla ilişkili olduğunu öne sürüyor.
Yine de tüm bu ışıltılar altın değil. Aslında, oldukça yüksek aylık maaşlarına rağmen mutsuz bir hayat yaşayanlar var. Bu nedenle çalışmayı yürüten araştırmacı, duygusal refahı kişinin gelirine bağlamanın o kadar basit ve açık olmadığını ve işlevdeki bir değişikliğin vurgulanabileceğini ima etti:

İstisna, finansal olarak sağlıklı ancak üzgün insanlardır. Örneğin, zengin ve mutsuzsanız, daha fazla para size yardımcı olmaz. Diğer herkes için daha fazla para, değişen derecelerde daha fazla mutlulukla ilişkilendirilebilir. […] İşlev, farklı duygusal esenlik seviyelerine sahip insanlar için farklıdır.
Analiz, örneğin, daha az mutlu olduğu kanıtlanan grup için, gelirin 100.000 $’a kadar artmasıyla mutluluğun arttığını gösterdi: bu durumda, gelir arttıkça, duygusal refahta daha fazla artış olmuyor. Ancak mutluluk, duygusal iyi oluşun en alt ucundaki gelirle doğrusal olarak artar.; son olarak, ortalama olarak daha mutlu olanlar için, mutluluktaki artış aslında yılda 100.000 doları aşıyor.
 
Üst