Oleificio Polla, sızma zeytinyağına olan 150 yıllık tutku

Sevvimli

New member
1875'ten beri Batı Ligurya'da faaliyet gösteren ve beş nesildir faaliyet gösteren bu aile işletmesi, geleneksel teknikler, yerli çeşitler ve uygun mikro iklim sayesinde benzersiz bir EVO yağı üretiyor






İle ilgili 
Anna Sironini 
Yayınlandığı tarih 15 Ekim 2024, 20:51




Yüz elli yıllık tarih ve beş nesil. Polla yağ fabrikası küçük bir şirket ama arkasında büyük bir geçmişi olan bir şirket. Onun kökleri Batı LiguryaPolla'ların yetiştiği, deniz ve dağlar arasına sıkışmış tepelerin bulunduğu verimli ve kumlu topraklarzeytin yüzyıllardır ve her zaman geleneğin gerektirdiği gibi. İşte burada, bu eşsiz ortamda, dünyadaki İtalyan lezzetinin mükemmelliği haline gelebilecek, narin bir tada sahip küçük zeytinlerin meyvesi olan sızma zeytinyağı doğar.

Zeytinliklerin ve çeşitli alanların özel olarak açığa çıkmasıdır. çeşitler mevcut (en iyi bilinenlerden) Taggiasca gibi diğer yerel niteliklere Telaşlı veya Merlinave diğerleri) ürünün benzersizliğini garanti eder. Ayrıca, uygun mikro iklim – havalandırma, deniz akıntıları açısından zengindir;Polla şirketiKuzeyden gelen rüzgarları karşılar – petrolün kalitesine katkıda bulunur.

Zeytin hasadı ve geleneksel işlenmesi


Zeytinler bugün de geliyor elle hasat edildi olgunluklarına, aromalarına ve bütünlüklerine göre seçilir. İşleme döngüsü, zeytinin organoleptik özelliklerini değiştirmeden korumak için geleneksel yöntemlere göre gerçekleştirilir:yağ diyaframlara yerleştirilen zeytin ezmesinin yavaş bir basıncıyla ekstrakte edilir ve tüm işlem aynı hızda gerçekleştirilir. düşük sıcaklıkNihai ürünün tüm organoleptik niteliklerinin bozulmaması için her zaman 27°C'nin altında olmalıdır.

Tüm bu aşamalar şirkette mirasçılar tarafından sevgi ve sorumlulukla takip edilmekte ve önemsenmektedir. Nicolo Polla, bugün hala atalarının işaretlerini takip ederken, 2000'li yılların teknolojilerini kullanarak kısa tedarik zinciri üretim ve çevreye ve biyolojik çeşitliliğe saygı. Polla yağı bir tane var izlenebilirlik ürün üzerinde tamamlayın.

Polla yağı, benzersiz özellikler


Gerçek sanatla tanışma, dostlukla güçlendi Gianni GalloDogliano'dan harika bir sanatçı ve aynı zamanda mükemmel bir aşçı. Gianni, yağ mükemmellik serisi için “frantoio” adı verilen ilk etiketi yarattı. Nicolò Polla”diye konuştu ve pestodan pestoya kadar Polla'nın tüm ürün yelpazesi için etiketler oluşturmaya devam etti. soslar ve yağdaver onu reçeller al Bal.

Usta ve incelikli bir tasarımcı ve gravürcü olarak, bazı durumlarda malzemeleri doğadan alarak resmetmiş, bazılarında ise hayal gücüne boyun eğmiştir. Sonuç benzersizdir: Her Polla ürünü küçüktür sanat eserideğerli bir nektar içerir.
 
Üst