İtalyanların en çok sevdiği peynirler

Sevvimli

New member
Yalnızca ihracat için yaklaşık 60 milyar avroluk bir değere sahip olan İtalyan tarım-gıda sektörüyle bağlantılı cironun yaklaşık %20’si, PDO, PGI ve TSG ürünleri. Nitekim ülkemiz, menşei ve coğrafi işaretli ürünlerde Avrupa’da lider konumdadır ve rekor değerdedir. ciro yaklaşık 17 milyar euro.

Resmi olarak tanınan 838 PDO, PGI ve TSG arasında iyi 52 İtalyan peyniriyurtdışında en çok talep edilen ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Asya Pasifik’e kadar tüm dünyaya ihraç edilen ürünler arasında yer almaktadır.

İtalya’da yapılan peynirler, belli ki İtalyanlar tarafından da çok seviliyor ve ailelerin evlerinde vazgeçilmez yiyecek ve genellikle ulusal mutfak geleneğinin tipik yemeklerinin tariflerinde bulunur.

En popüler süt ürünleri arasında ben Sardunya koyun peynirlerison yıllarda İtalyan tüketicilerden büyük beğeni toplayan ve ihracatta da önemli ölçüde büyüyen.

Sardunya, aslında, bir önemli bir mandıra geleneğine sahip arazibölgeye saygı duyan ve onu geliştiren ve en iyi İtalyan peynirlerinden bazılarını üretebilen bir tedarik zinciri ile.

Harika Sardunya DOP peynirleri mükemmelliğin simgesidir.


En çok talep edilen ve sevilen Sardunya süt ürünleri arasında harika Sardunya PDO peynirleriPinna Formaggi gibi her zaman bölgeyle bağlantılı olan, ancak mesleği ihracat ve uluslararasılaşma olan uzmanlaşmış şirketler tarafından üretilen gerçek bir mükemmellik sembolü.

Fin Korumalı Menşe Tanımının korunması için üç DOP peyniri üreten üç konsorsiyumun aktif bir parçasıdır: Pecorino Romano, Fiore Sardo ve Pecorino Sardo.

bu Pecorino Romano PDO’su sadece Sardunya’da, Lazio’da ve Grosseto eyaletinde üretilir. yerel sürülerden süt ve peynir mayası. Rendelenmiş peynir için 8 aya ulaşan en az 5 aylık bir olgunlaşma ile tam yağlı koyun sütünden yapılır.

Bu bir dal peyniridir yoğun ve hafif baharatlı tatdoğal olarak laktoz içermez ve sindirimi kolaydır: tek başına yenebilir veya aşağıdaki gibi yemekleri tamamlamak için kullanılabilir Makarna Carbonarathe peynir ve karabiberL’domates ve domuz pastırması ve spagetti alla gricia.

bu Sardunya Pecorino DOP sadece Sardunya meralarından elde edilen tam yağlı koyun sütü ile üretilen, eşit derecede prestijli ve takdir edilen bir diğer Sardunya süt mükemmelliğidir. En ünlü ve sevilen çeşitler arasında şunları saymak mümkündür. Olgun Sardunyalı Pecorino DOP, belirgin bir tada sahip, en az 4 ay eskitilmiş bir peynir, yapısı olan bir kadeh kırmızı şarap veya yıllanmış salamı eşlik etmek için ideal. bu Tatlı Sardunyalı Pecorino DOP Santa Teresaise en az 20-25 gün olgunlaşır ve narin ve taze bir tada sahiptir.

Sardunya süt endüstrisinin en temsili peynirleri arasında ayrıca Fiore Sardo PDObir katırın sırtındaki karakteristik yuvarlak topuk ile yaklaşık 4 kg’lık mermiler halinde yapılmıştır.

Bu bir olgun ve lezzetli peynir, en az 105 gün eskitilmiş – rendelenmiş peynir için 6 aydan fazla sürer. Fiore Sardo DOP hafif dumanlı bir aromaya ve hoş bir tada sahiptir. süt kokusuyoğun ve karmaşık bir tada ve hafif baharatlı bir notaya sahip, olgun incir veya tatlı mevsimlik üzümlerin tadını çıkarmak için mükemmeldir.

Il Brigante: İtalyanları fetheden Sardunya peyniri


Pecorino Romano, Pecorino Sardo ve Fiore Sardo gibi DOP ürünlerine ek olarak, tüketicileri giderek daha fazla fetheden bir Sardunya peyniri daha var: haydut.

İtalya’da en çok satan taze Sardunya koyun peyniri olup, içerdiği hassas ve dengeli tada sahiptir. sadece 25 günlük olgunlaşma: Sütün kokusunu ve ürünün tazeliğini koruyan ve artıran bir işlem.

Haydut bir mutfakta çok yönlü peynir, birçok makarna türü için ideal, ama aynı zamanda bir aperatif için veya bir söğüş tabağına madde vermek için. Brigante ile lezzetli turtalar, elmalı ve kuru meyveli turtalar, kızarmış pizzalar, kaburgalar, sebzeli köfteler, ravioli ve hatta haşlanmış yumurtalı kadifemsi çorbalar hazırlayabilirsiniz.
 
Üst