Hemşireler neden asistanlarla değiştirilecek?

Sevvimli

New member
Lombardiya ve Valle d'Aosta, personel eksikliğiyle yüzleşmek için hemşirelik asistanlarının tanıtılmasını öngörüyor, ancak sendika eleştirileri arasında rakam sağlık sisteminde tartışmalı bir tema olmaya devam ediyor.

İle ilgili 
Erika Malandra 
Yayınladı 25 Şubat 2025, 17:35

Figürünün tanıtımı Hemşirelik Asistanları İtalyan sağlık tartışmasında en sıcak temalardan biri haline geldi. Geçen Ekim ayında, sektördeki sendikalar ve profesyoneller arasında insanları tartışmasını sağlayan devlet bölgeleri konferansı tarafından tanıtılan bir yenilik.

Hemşirelik Yardımı: Lombardiya ve Valle D'Aosta asistanlara odaklanıyor, ancak eleştiri sıkıntısı yok

Lombardiya ve Valle D'Aosta, tereddüt etmeden, bu rakamı mümkün olan en kısa sürede yerine getirmeye çalışarak ulusal süreci tahmin etmeye karar verdiler. Sebepler? Nüfusun yaşlanması ve kronik hastalıklar nedeniyle, yardım talebinin sürekli arttığı sağlık tesislerinde kronik personel eksikliğiyle mücadele. Peki bu çözümün arkasına saklanıyor?

. Hemşirelik AsistanlarıOSS ve hemşire arasında bir orta zemin olarak tanımlanan, sendikalar tarafından yasal ve potansiyel olarak tehlikeli olmayan talihsiz bir figür olmakla suçlanıyor. İnsan bakım sekreteri Angelo Minghetti, LAPIDARY: “Bu, yardım kalitesini azaltacak, kötü ödenen ve garantisiz bir kategori oluşturacak düşük maliyetli bir sürüntü çözümünden başka bir şey değil.” Ve ona göre, ona göre, iyi biliyor.

OSS'nin yerini alan bu yeni rakam, bir sağlık uzmanı olarak tanınmayacak, bu nedenle sigorta kapsamı yok, yasal koruma yok. Hastalar, yardım sistemi ve her şeyden önce operatörlerin kendileri için bir risk. Eğitim? OSS gibi 24 ay ve kursun 500 saati (200 teorisi) üstün bir diploma. Hiçbir şey, eğer bir hastanede bir lisansüstü hemşirenin bu seviyeye ulaşması için yıllar sürdüğünü düşünüyorsanız.

Hemşirelik Asistanları: Sendika Eleştirileri ve Savunmaları arasında, sürekli bakımın kalitesi konusundaki tartışma

Ve sendikalar, bu çözümün personel krizini gerçekten çözebileceğine inanmıyorlar. Gerçekten de, sadece bakım standartlarını düşürme riski olduğundan korkuyorlar.

Ama bu seçimi savunanlar da var. Örneğin, Ulusal Hemşirelik Meslekleri Federasyonu (FNOPI), yardımcı hemşirede hemşirelerin çalışmalarını desteklemek için değil, değerli bir kaynak görüyor. FNOPI başkan yardımcısı Maurizio Zega, birçok Anglo -Saxon ülkesinde bu rakamın uzun zamandır bir gerçek olduğunu ve sağlık sisteminin verimliliğini artırmaya yardımcı olduğunu ve hemşirelerin daha karmaşık faaliyetlere odaklanmasına izin verdiğini iddia ediyor. Kısacası, bir ekonomik verimlilik meselesi: Daha az nitelikli bir figürle yönetilebilecek bir hemşireye mezun olmuş rutin bir çalışma yapmak daha iyidir. Sadece bu değil. Zega, yeterli eğitim ile, Hemşirelik Asistanları Hizmetlerin kalitesinden ödün vermeden gerçek katma değer getirebileceklerdir.

Ancak tartışma devam ediyor. Bir yandan, hemşire asistanının tanıtımının personel eksikliği sorununu çözdüğü yanılsaması ve yanılsaması. Öte yandan, kaynakları optimize etme, maliyetleri tartmadan yardım kalitesini artırma fırsatı. Ancak asıl zorluk, profesyonelleri veya hastaları cezalandırmayan bir denge bulmak olacaktır. Eğitim kurslarının tanımlanmasını ve sağlık sektörünün CCNL'sinin telaffuz edileceğini beklemek, eleştiriler kolayca alkışlamaz.