Hatay Usulü Bakla Nasıl Yapılır ?

Temel

Global Mod
Global Mod
**Hatay Usulü Bakla Yemeği: Zengin Aromaların Buluşması**

**Giriş**

Hatay, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla tanınan bir şehirdir. Gastronomi açısından da oldukça zengin olan Hatay mutfağı, yöresel lezzetleriyle damakları şenlendirir. Bu makalede, Hatay'a özgü bir lezzet olan bakla yemeğini inceleyeceğiz. Hatay usulü bakla yemeği, lezzetli malzemelerin ustaca birleşimiyle ortaya çıkan bir başyapıttır.

**Malzemeler**

Hatay usulü bakla yemeği yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

- Taze bakla

- Soğan

- Sarımsak

- Domates

- Salça

- Zeytinyağı

- Limon suyu

- Tuz, karabiber, kimyon

**Yapılışı**

1. Adım 1: Baklanın Hazırlanması

- Taze baklaları ayıklayın ve temizleyin. İnce uçlarını kesip, iki parçaya bölün.

2. Adım 2: Soğan ve Sarımsakların Kavrulması

- Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. İnce doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip, yumuşayana kadar kavurun.

3. Adım 3: Domates ve Salçanın Eklenmesi

- Küp doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Birkaç dakika sonra salçayı ilave edip karıştırın.

4. Adım 4: Baklaların Eklenmesi ve Pişirilmesi

- Hazırladığınız baklaları tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyerek karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin.

5. Adım 5: Limon Suyu Eklenmesi ve Servis

- Pişen yemeğin üzerine limon suyunu sıkın ve birkaç dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

**Servis Önerisi**

Hatay usulü bakla yemeği genellikle yanında taze ekmekle servis edilir. Yanında yoğurtla da servis edilebilir. Yemeğin üzerine ince doğranmış taze soğan veya maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

**Sonuç**

Hatay usulü bakla yemeği, basit malzemelerle hazırlanan ancak zengin tatları bir araya getiren bir yöresel lezzettir. Zeytinyağı, limon suyu ve baharatların harmonisiyle ortaya çıkan bu yemek, Hatay mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Yöresel lezzetleri keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçimdir.

Bu makalede, Hatay usulü bakla yemeğinin nasıl yapıldığını adım adım öğrendik. Bu tarifi deneyerek, evinizde de Hatay mutfağının eşsiz lezzetlerinden birini yaşayabilirsiniz.