doktorlar esrar bağlantılarını keşfetti

Sevvimli

New member
İki yıl üst üste bu kusma nöbetlerine neyin sebep olduğunu çözemedim: Georgia doktorları esrar bağlantılarını keşfetti

İle ilgili Giampiero Casoni Yayınlanan 31 Ocak 2023


Ona ver Amerika Birleşik Devletleri olan bir kadının hikayesi geliyor. şiddetli kusma nöbetleri var iki yıl üst üste ve doktorların öğrendiği tüketme alışkanlığıyla bağlantılıdır. esrar



Tekil vaka dergide yayınlanan bir araştırmaya konu oldu American Journal of Case Reportsbaşlıklı çalışma “Kontrolsüz Tip 1 Şeker Hastalığı Olan 23 Yaşındaki Kadında Kanabinoid Hiperemezis Sendromu”.

Kusma saldırıları ve esrarla bağlantılar


Ama neden bahsediyoruz? İki yıldır her ay şehrin acil servisine gelip onu suçlayan bir kızın hikayesi. mide bulantısı ve karın ağrısı ile şiddetli kusma krizleri.


Birkaç etkisiz tedaviden sonra doktorlar hastanın kim olduğunu keşfetti. hevesli bir esrar kullanıcısı. Ve bu vahiyden sonraki teşhis, kanabinoid hiperemezis sendromu veya CHS. Ciddi gastrointestinal problemlerin ortaya çıktığı bir hastalık veya durumdur. “Esrarın etken maddeleri tarafından tetiklendi”. Kanıt? Kız içmeyi bırakır bırakmaz nöbetler iki ay boyunca durdu ve ardından tekrar ortaya çıktı. 23 yaşındaki uyuşturucu kullanmaya geri dönmüştü.



Olayı araştıran sağlık ekibi


Doktorlar olayla ilgilendi Atina’daki Piedmont Atina Bölgesel Tıp Merkezi Dahiliye Bölümü, kuzey Gürcistan’da bir şehir. Genç kadın önce mide boşaltma ve karın bilgisayarlı tomografiye, sonra da faydasız görünen tedavilere tabi tutuldu, ancak sonunda hastalandı. idrar tahlili dönüm noktasını hazırlamıştı: kız, sorunları tetikleyen esrar tüketicisiydi.



Amerikan Hemşire Dergisi Sendromun etiyolojisinin tam olarak anlaşılamadığını ve ilişkili olduğunun düşünüldüğünü açıklar. tetrahidrokannabinol (THC), kannabidiol (CBD) ve kannabigerol (CBG)THC’nin yokluğunda CBD “CHS ile bağlantılı olmamasına” rağmen.
 
Üst