Diyabet (şeker) hastalığı nedir?

Sevvimli

New member
Diyabet hastalığı, toplumda “şeker hastalığı ” ismiyle bilinmektedir. Bol su içme, bol idrara çıkma, kilo kaybı üzere belirtileri olabileceği gib, hiç belirti vermeden, sinsi bir biçimde de ilerleyip, öbür organ hasarlarıyla da karşımıza çıkabilir.

Beslenme alışkanlıklarının değişimi, hareket kısıtlılığı, fast-food tüketimi artışı, işlenmiş besine yönelme, gerilim ve kilo artışına bağlı olarak, son devirde görülme sıklığı hayli artmıştır. bir daha diyabet hastalığında, genetik faktörlerin de rolü değerlidir.

Tanısı, kan testi ile olmaktadır. Tedavisinde, diyet, idman, kilo kaybı, ilaçlar ( tablet yahut insülin tedavisi) kullanılmaktadır. Tüm öbür hastalıklarda olduğu üzere, tedavi şahsa özeldir. Her diyabet hastasına birebir ilacı veremezsiniz, yan tesirleri, organ işlevleri, eşlik eden ek hastalıklar da göz önüne alınarak, şahsa özel tedavisi düzenlenmelidir. Bir defa teşhis konulduğunda, takip gerektiren bir hastalıktır. Hekiminizin belirleyeceği aralıklarla, takiplerinizi aksatmamanız önerilir.

Sağlıklı günler dilerim.
 
Üst