Dang humması, Arjantin’i korkutan hastalık

Sevvimli

New member
Dang humması Arjantin’i korkutuyor ve Bassetti de Avrupa’da alarm veriyor.

İle ilgili Andrew Picariello Yayınlanan 25 Nisan 2023



Tüm Arjantin’i korkutan viral bir hastalık var. Bu hakkında dang humması ve delinmesi ile üretilir Aedes aegyptique sivrisinekleri. Güney Amerika’da şimdiden ölümler var ve bunun ölümcül bir salgına dönüşmesinden korkuluyor.

Matteo Bassetti alarm veriyor: Dang hummasının Avrupa’ya da ulaşma riski var


Şu anda kayıt yapıyorlar Dang hummasından yaklaşık 40 kişi öldü40.000’den fazla vaka ile uzmanlara göre tarihi bir rekor. Yeni vaka yüzdesi, 26 ölümün gerçekleştiği 2020 yılına kıyasla %48,4 arttı.

Dang Güney Amerika’da korkutucu. Arjantin’de yılın başından bu yana 40.000’den fazla vaka ve 39 ölüm kaydedildi. Güneydoğu Asya’ya özgü Cosmopolitan serotipi Amerika’ya yayılmıştır. yayılmada çok daha hızlı, daha agresif ve aynı zamanda daha ölümcül.Cenova’daki San Martino polikliniğinin Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği müdürü Matteo Bassetti, Dang hummasının Eski Kıta’ya da yayılmak üzere olduğunu söyledi.

Korku, Dang hummasının Eski Kıtaya da ulaşabilmesidir. “Kemik kıran ateş (Dang humması olarak da bilinir, ed)Maalesef Avrupa’da da yayılıyor – Bassetti’yi yazar – ile Güney Fransa’daki yerel vakalar. Küreselleşme ile çoğalan başka bir bulaşıcı sorun ve küresel ısınma“.
 
Üst