Çocuklarda uzunluk kısalığının erken teşhis ve tedavisi niye epey değerlidir

Sevvimli

New member
Uzunluk Kısalığı, çocuğun uzunluğunun yaş ve cinsiyetine bakılırsa kısa olmasıdır. Binlerce hastalık uzunluk kısalığına niye olabilir.

Uzunluk kısalığının fark edilmesi ve tedavi edilmesi hayati özellik göstermektedir.

En başta BİNLERCE HASTALIK uzunluk kısalığına niye olmaktadır. Hormonal hastalıklar başta olmak üzere her hastalık ve patoloji uzunluk kısalığına niye olabilir.

Bu niçinle uzunluk kısalığının erken fark edilip araştırılması biroldukça hastalığın erken tanınmasına yol açar. Örneğin Çölyak Hastalığı üzere biroldukca hastalık, asıl olumsuz olarak etkiledikleri organ ya da dokulara ilişkin şikâyetler ortaya çıkmadan uzunluk kısalığına niye olarak çocuk polikliniklerine başvurabilmektedirler. Bu niçinle aileler, uzunluk kısalığı olan çocuklarını asla ihmal etmemelidirler.

Başka kıymetli nokta uzunluk kısalığının erken fark edilmesi ve araştırılması kararı uzunluk kısalığına niye olan hastalıkların erken tanınması ve tedavi edilmesi, çocukların tedavi muvaffakiyetini arttırır. Ayrıyeten uzunluk kısalığına niye olan hastalığın erken tedavi edilmesi de çocuğun ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek sorunları maniler yahut en azından sorunların şiddetini azaltmaktadır.

Unutulmaması gereken en kıymetli noktalardan biri de, uzunluk kısalığına niye olan hastalığın erken tedavi edilmesi, çocuğun erişkin uzunluğunun kısa kalmamasına yahut en azından uzunluğunun olabildiğince uzun bulunmasına niye olmaktadır.

Bu niçinle hastalıkların erken tanısı için her uzunluk kısalığı en erken vakitte araştırılmalıdır. Çocuklarımız ne kadar erken teşhis alırsa o kadar uzun olabilir.
 
Üst