AIFA'nın VADEMECUM'u. Bilmen gereken ne

Sevvimli

New member
İtalyan uyuşturucu ajansı, yüksek sıcaklıklarda uyuşturucuların maruz kalmasının tehlikeleri konusunda sosyal medyadaki bir görevle uyarıyor.



İle ilgili
Chiara Sorice

Yayınladı 4 Temmuz 2025, 19:03



. sıcaklık Torrid, bugünlerde gerçekleşen gibi, birçok kişinin etkinliğini ve güvenliğini değiştirebilir şöhret. Bu nedenle, takip ederek nasıl ve ne yapmanız gerektiğini bilmek güzel AIFA'nın Vademecum'u.

Sıcak ve İlaçlar: Ne bilmelisiniz? İşte AIFA'nın Vademecum'u


Yüksek sıcaklıklar, birçok kişinin etkinliğini ve güvenliğini değiştirebilir ilaçlarAnksiyete, hipertansiyon, Parkinson ve antibiyotikler gibi, etki mekanizmalarını etkilemektedir.


Uyarmakİtalyan Uyuşturucu Ajansı Bu, vademecum Sosyal ağlarda ve portalında derinlemesine bir analizde, Yararlı endikasyonlar Yaz aylarında bile terapileri takip eden ve uyuşturucu alanlar için.

Yan etkiler


Bazı aktif bileşenler, vücudun vücut sıcaklığı veya riskini artırmak susuz kalmahatta ciddi yan etkilere neden olur. “Aşırı durumlarda ve sadece doktorun tavsiyesi üzerine, tedavinin yeniden şekillenmesi değerlendirilebilir“DiyorAIFA, Bireysel vakaları listelemek.

Bireysel ilaçların kullanımı ve etkileri


. antihistamin Terlemeyi engelleyebilirler. Antipsikotik ve antidepresanlarAntiparkinsonyalıların yanı sıra kan basıncını düşürebilir. Anksiytik Ve miorilassanlar daha fazla tükenmeye, baş dönmesine neden olabilir veya solunum problemlerini ağırlaştırabilir.

Beta-blokerler Ve vazodilatörler vücudun ısıyı dağıtma yeteneğini etkileyerek hipotansiyon ve dehidrasyon riskini artırabilir. . diüretikler Aşırı sıvı ve elektrolit kaybına katkıda bulunabilirler. Kutanöz reaksiyonlar da önerilir fotosensitizasyon: Antibiyotikler, topikal ve kortizon anti -enflamatuar, UV ışınlarına maruz kalma ile birleştirildiğinde cilt döküntüsüne veya eritemaya neden olabilir.

Koruma


“Bu ilaçları alırsanız, kendinizi güneş kremi ve hafif kıyafetlerle korumanız gerekir”, UnutmaAIFA. Sıcaklıkta gerekli koruma ilaçlar. Yüksek sıcaklıklar aslında birçok molekülün kimyasal-fiziksel stabilitesini değiştirerek etkisiz veya hatta tehlikeli hale getirebilir.

Özellikle, insülin, hormonlar veya aşılar, yaz aylarında genellikle 2 ila 8 ° C arasında kontrollü sıcaklıklarda saklanmalıdır. Asla uyuşturucu arabayla bırakmayın veya güneşte. Seyahat ederken, buzdolabı torbalarının veya termal kapların kullanılması önerilir. Uçakla, temel ilaçlar, tıbbi reçeteyle birlikte elle bagajda tutulmalıdır.

Bir ilaç renk, koku veya tutarlılığı değiştirirse, almamak önemlidir. Mümkün olduğunda daha iyi Tabletleri veya kapsülleri tercih edin Sıvı çözeltilerle karşılaştırıldığında “Çünkü yüksek sıcaklıklarda daha kararlı. Sonunda iyi “Işık ve nemden korunma sağlayan ve tüm yararlı göstergeleri içeren ilaçları daima orijinal ambalajlarında koruyun”.
 
Üst