YÖKDİL imtihanı nedir, 2022 YÖKDİL imtihanı müracaatları ne vakit yapılacak?

Hasan

New member
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca düzenlenen YÖKDİL imtihanının müracaat ve imtihan tarihleri belirtildi. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Lisan İmtihanı oturum tarihleri ve müracaat ayrıntıları hakkında ayrıntılar haberimizde…

YÖKDİL 2022 MÜRACAAT TARİHLERİ NE VAKİT?

YÖKDİL 1
için müracaatlar, 21 Ocak 2022 tarihinde başlayacak ve 31 Ocak 2022 tarihinde sona erecek.

Geç müracaatlar ise 8 Şubat 2022 tarihinde yapılabilecek.

YÖKDİL 2 için müracaatlar, 6 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak ve 18 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek.


Geç müracaatlar ise 26 Temmuz 2022 tarihinde yapılabilecek.

2022 YÖKDİL İMTİHANI NE VAKİT?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Lisan İmtihanı 2022-YÖKDİL/1 oturumu 13 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. YÖKDİL İmtihanı, Fen Bilimleri, Sıhhat Bilimleri ve Toplumsal Bilimler alanlarında, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca lisanlarında uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Lisan İmtihanı 2022-YÖKDİL/2 oturumu 28 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. İmtihan, Fen Bilimleri, Sıhhat Bilimleri ve Toplumsal Bilimler alanlarında, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca lisanlarında uygulanacak.


YÖKDİL İMTİHANINDA HES KODU MECBURÎ MU?

Müracaatta HES kodu bilgisi alınacak. Bundan dolayı adayların, müracaat süreci yapmadan ya da müracaat merkezlerine gitmedilk evvel HES kodunu edinmeleri gerekiyor. Adaylar, HES kodunun nasıl alabilecekleri bilgisine Sıhhat Bakanlığı Hayat Konuta Sığar internet adresinden ulaşabilecek.

YÖKDİL İMTİHAN FİYATI NE KADAR?

İmtihan fiyatları ÖSYM imtihanının niteliğine ve imtihan haline göre değişiklik gösterebilmektedir. 2021 yılı için YÖKDİL imtihan fiyatı adaylardan 145 TL olarak talep edilmiştir. 2022 yılı için bir değişiklik olmadığı sürece imtihan fiyatı 145 TL olacaktır.


YÖKDİL GEÇERLİLİK MÜHLETİ KAÇ YIL?

YÖKDİL imtihan puanı, yüksek lisans ya da doktora başvurusu için kullanılacaksa tıpkı YDS ve ALES imtihanlarında olduğu üzere geçerlilik müddeti 5 yıl olacaktır.

Lakin öğretim üyeleri ve doçentlik unvanı başvurusu için geçerlilik tarihi bulunmamaktadır.

YÖKDİL’E KİMLER BAŞVURABİLİR?

YÖKDİL imtihanına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik imtihanına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik lisan yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.


ÖSYM İMTİHAN TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN
 
Üst