Uçak kadar süratli tren geliyor! Ankara-İstanbul ortası 80 dakika

Beykozlu

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deklare ettiğı Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hazırlıklar tüm suratı ile devam ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden İstanbul Havalimanı’na kadar biroldukca dev projeye imza atan hükümet, önümüzdeki periyotta Ankaraİstanbul ortası seyahati 80 dakikaya indirecek süratli tren sınırı için de düğmeye basarak yeni bir dev projenin daha hazırlık sürecini hızlandırdı.

Sabah’tan Zübeyde Yalçın’ın haberine nazaran Erdoğan’ın talimatı ile bakanlıklar Türkiye Yüzyılı için plan ve projelerini hazırlıyor. Bu projelerin büyük kısmı AK Parti’nin seçim bildirgesinde de yer alacak. AK Parti eğitimden sıhhate, ulaştırmadan ulusal savunmaya kadar tüm alanlardaki yeni projelerini vatandaş ile paylaşacak.

YENİ ÇİZGİ İÇİN FİZİBİLİTE

Hazırlıkları süren projeler içinde en dikkat alımlı olanlardan biri Erdoğan’ın uzun müddettir istediği Ankara-İstanbul içindeki yeni süratli tren sınırı oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ulaştırmada Türkiye’yi farklı bir lige taşıyacak çizgiyle ilgili fizibilite çalışmalarına başladığı bildirildi.

Çalışmalar daha sonrasında güzergâh, hangi yol ile yapılacağı, temel atmanın ne vakit yapılacağı üzere ayrıntılar ortaya çıkacak.

İktidara gelmesinden bu yana bilhassa ulaşım alanında dev projelere imza atan ve Türkiye’nin altyapı sıkıntısını ortadan kaldıran AK Parti, çağın suratına uygun bir sınırı ülkeye kazandırmış olacak.

350 KİLOMETRE HIZ

Ankara-İstanbul içindeki çalışan Yüksek Süratli Tren (YHT) azamî 250 kilometre sürate ulaşabiliyor. Yeni yapılacak sınırın suratı ise 350 kilometreyi bulacak.

bu biçimdece şu anda yaklaşık 5 saat olan iki kent içindeki seyahat müddeti de 80 dakikaya inecek. Süratli trene binmek ise vatandaşlar için uçak seyahatinden bile avantajlı hale gelecek.

KARADA YÜK HAFİFLEYECEK

Proje kapsamında 70’e yakın tünel, 40 civarında viyadük yapılması gerektiği hesaplanıyor.

Hat tamamlandığında günde 240 bin, yılda ise 88 milyona yakın yolcu taşıma kapasitesine ulaşarak kara yolu ulaşımının yükü hafifçeleyecek.
 
Üst