Tyson Fury, Deontay Wilder’ı nakavtla yenerek unvanını korudu

KaraYeL

New member
Büyük Britanyalı Tyson Fury, ABD’li Deontay Wilder’ı nakavt ederek Dünya Boks Kurulu (WBC) ağır sıklet kemeri unvanını korudu.

İki boksör içinde büyük çekişmeye sahne olan üçüncü müsabaka, ABD’nin Las Vegas kentinde yapıldı.

İki sefer düşürmesine karşın…

Gayrete güzel başlayan Fury, üçüncü rauntta rakibini düşürmesine karşın nakavt edemedi. Bu kere 35 yaşındaki Wilder, dördüncü rauntta Fury’yi iki sefer düşürmesine karşın Büyük Britanyalı boksör, bir daha ayağa kalkmayı başardı.

Nakavtla kazandı

Uğraşta üstünlüğü bir daha ele alan Fury, 10. rauntta Wilder’ı bir sefer daha düşürdü lakin rakibi ayağa kalktı. 33 yaşındaki Fury, 11. raunttaki sert yumruğunun akabinde bu sefer rakibini nakavt ederek maçı kazandı.

İki boksör, birinci vakit içinderda 2 Aralık 2018’de karşılaşmış ve gayret birliktee sonuçlanmıştı. 23 Şubat 2020’de yapılan ikinci müsabakayı ise Fury, 7. rauntta teknik nakavtla kazanarak Dünya Boks Kurulu (WBC) kemerinin yeni sahibi olmuştu. 24 Temmuz’da yapılması planlanan üçüncü maç, Tyson Fury’nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanması niçiniyle ertelenmişti.

32 maçta 31 galibiyet

Bu galibiyetle Fury, çıktığı 32’nci maçında 31’inci galibiyetine ulaştı. “Çingene Kralı” lakaplı boksör, mesleğindeki tek birlikteliğini ise Wilder karşısında almıştı. Fury’ye üst üste ikinci defa kaybeden Wilder’ın ise 45 maçta 42 galibiyet ve 1 birlikteliği bulunuyor.
 
Üst