Türk boksörler artık ülkesi için dövüşebilecek

KaraYeL

New member
Dünya Boks Kurulu Lider Yardımcısı ve hem de Afrika Profesyonel Boks Birliği Lideri Houcine Houichi Najjar ve Süpervizör Akram Lachhab, İstanbul’a gelerek Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu’nu ziyaret etti. Türkiye Profesyonel Boks Federasyon Lideri Hayrettin Dikkanoğlu ile ziyaretçilerin iştiraki ile düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’de yetişen boksörlerin yurt dışı yerine Türkiye’de profesyonel seviyede lisans alabilecekleri, bu sayede karşılaşmalarda Türkiye’yi temsil edebilecekleri açıklandı.

Lisans alabilecekler

Türkiye’de yetişen ama öbür ülkeler ismine yarışan Türk boksörlerin artık ülkelerini temsil edebilmeleri emeliyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu büyük bir oluşum başlattı. WBC (Dünya Boks Konseyi) Lider Yardımcısı ve bununla birlikte ABU (Afrika Profesyonel Boks Birliği) Lideri Houcine Houichi Najjar ve Süpervizör Akram Lachhab, Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu’nu desteklemek için İstanbul’a gelerek federasyon tarafınca düzenlenen basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında, Türkiye’de yetişen boksörlerin yurt dışına çıkmaya gerek duymadan bir daha Türkiye’de profesyonel seviyede lisans alabilecekleri duyuruldu. Lisans alan boksörler su sayede karşılaşmalarda Türkiye’yi temsil edebilecek. Öte yandan 2022 Şubat ayında Türkiye’deki antrenörlere eğitim verileceği, eğitimin akabinde antrenörler tarafınca yetiştirilen boksörlere lisans verileceği öğrenildi.

Najjar: “Yardım etmeye karar verdim”

Houcine Houichi Najjar, bahisle ilgili yaptığı açıklamada, ”Daha evvel söylemiş olduğim üzere Türkiye Profesyonel Boks Federasyonu üyeleriyle ile tanıştım. Gördüm ki gerçekten bu beşerler epeyce istekli ve yeterli bir şeyler yapmak istiyorlar. 9 sene evvelce kurulmuş bir federasyon nasıl oldu da şimdiye kadar hiç bir şey yapmadı ben sahiden üzüldüm. Yardım etmeye karar verdim. Ben onlara idareyle ilgili ne yapmaları gerektiğini, hepsini anlattım ve inşallah önümüzdeki yıl içerisinde şubattan başlayıp, bütün bu programları birer birer uygulayacağız. Umarım ki evvelce yapılan bütün aksilikler bundan daha sonra artık son bulur ve muvaffakiyetle Türkiye Boks Federasyonu olarak dünyada yerini alır” formunda konuştu.

Başak: “Türk boksörlerin ulusal ekip ismine dövüşebilmeleri için bu federasyonu kurduk”
Türkiye Profesyonel Boks Federasyon Lider Yardımcısı Turan Başak ise, “Türkiye’de profesyonel boks olmadığından dolayı takım olarak profesyonel boks federasyonunu kurduk ve eksiklerimiz vardı onları tamamladık. Türkiye’de niye profesyonel boks yok, niye sportmenler muhakkak bir şeyden daha sonra bırakıyorlar, biz bunu çözmek için bu işe giriştik. Gençlerimiz, profesyonel olmadığından dolayı Almanya, Amerika ve öbür ülkeler ismine daima dövüştüler. Ülkemizde senelerdan beri hiç bir vakit kurulmayan profesyonel boksör federasyonunu biz kurduk ve şu anda da gayemiz, Türk boksörlerin, yabancı ülkedeki Türk boksörlerin, Almanya yahut öbür ülkeler ismine dövüşmeyip, onlara davetiye gönderip kendi ulusal grubumuz ismine dövüşmeleri için biz bu federasyonu kurduk” dedi.

Öte yandan basın toplantısı, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin akabinde son buldu.
 
Üst