Sevvimli
New member
Yeni sertifika standartları ve daha sorumlu ve şeffaf çiftliklere gerçek bir taahhütle İtalya'daki sürdürülebilir etin piyasayı nasıl değiştirdiğini öğrenin.
İle ilgili
Erika Malandra
Yayınladı 16 Haziran 2025, 12:22
Bu sadece bir vaat değil, aynı zamanda et satın alma şeklimizi sonsuza dek değiştirmeyi amaçlayan somut bir projedir.
İtalya'da sürdürülebilir et şekillenir: Avrupa'da eşsiz bir sistem
İtalya, eski kıtada emsalleri olmayan bir girişimle kendini ön sıraya koyar: et sürdürülebilir“.
İtalyan sığır çiftliklerinin sürdürülebilirliğini garanti eden kamu, resmi bir sertifika. Kısa bir süre sonra, Vitellone, Scottona ve Beyaz et dana eti etiketlerinde “Sürdürülebilir Çiftlikler tarafından üretilen” ifadelerini göreceğiz. Sadece pazarlama değil. Yetiştiricilerin bir süredir bildikleri bir gerçekliğin sertifikasıdır: sistemlerimiz zaten Avrupa'nın geri kalanının önünde.
Yol 2021'de, yetiştiricilerin, kurumların ve danışmanların titiz bir disiplin kurduğu Veneto'da başladı. Brüksel ile toplantılar, kontroller ve karşılaştırmalardan yapılmış uzun bir iş, bu da Avrupa Komisyonu'nun belgeyi onaylamasına yol açtı. Bu nedenle Tarım Bakanlığı sistemi benimsedi ve yakında kararname resmi olacak ve sertifikaları ulusal ölçekte başlatacak. Giuliano Marchesin, direktörü İtalya Zootechnics, bu standardın sadece başlangıç olduğunu açıklıyor: model, sertifikalı sürdürülebilirlik alanını genişletmek için domuzlar ve süt inekleri gibi diğer hayvancılık sektörlerine de genişletilecek.
Çevrenin ötesine geçen ciddi bir taahhüt: lens altında İtalya'da sürdürülebilir et
Ama gerçekten ne anlama geliyor sürdürülebilir et içinde İtalya? Sadece çevreye değil, aynı zamanda hayvan refahına, çiftliklerin güvenlik ve ekonomik dengesine de dikkat edin. Kriterler şiddetlidir: yemin en az% 60'ı İtalya veya Avrupa'dan gelmelidir ve arkasında her zaman her şeyi kontrol eden bir gıda teknisyeni vardır. Hayvanların refahı, skorun en az% 70'inin elde edilmesi gereken ve biyosifikliğin% 55'in altına düşemediği Classyfarm gibi sistemlerle ölçülür. Çevresel kısımda, dikkatli yönetim zorunludur: düşük etkili ürünler, hızlı yönetim ve atık ve sürekli izlemeden sorumlu.
İtalya Zootechnics başkanı Alessandro de Rocco'nun şüphesi yok: “İtalyan çiftliklerinin sadece kelimelerle değil, gerçeklerle Avrupa'daki diğerlerinden daha iyi olduğunu göstermek istiyoruz”. Ve İtalyan mühür konsorsiyumu başkanı Franco Martini, ambalajdaki yeşil bir broşür sayesinde tanınan “Sürdürülebilir Çiftlikler” markasının tüketicilerin garantisi olacağını da sözlerine ekledi. Bakanlığın web sitesindeki spesifikasyon ve kontrol planlarının yayınlanması sayesinde ülke çapında titiz kontroller ve maksimum şeffaflık olan bir kılcal ağ olacaktır. Kısacası bir sürdürülebilir et Ahırdan buzdolabına kadar güven ve saygı fethetmeyi amaçlayan İtalya'da.
İle ilgili
Erika Malandra
Yayınladı 16 Haziran 2025, 12:22
Bu sadece bir vaat değil, aynı zamanda et satın alma şeklimizi sonsuza dek değiştirmeyi amaçlayan somut bir projedir.
İtalya'da sürdürülebilir et şekillenir: Avrupa'da eşsiz bir sistem
İtalya, eski kıtada emsalleri olmayan bir girişimle kendini ön sıraya koyar: et sürdürülebilir“.
İtalyan sığır çiftliklerinin sürdürülebilirliğini garanti eden kamu, resmi bir sertifika. Kısa bir süre sonra, Vitellone, Scottona ve Beyaz et dana eti etiketlerinde “Sürdürülebilir Çiftlikler tarafından üretilen” ifadelerini göreceğiz. Sadece pazarlama değil. Yetiştiricilerin bir süredir bildikleri bir gerçekliğin sertifikasıdır: sistemlerimiz zaten Avrupa'nın geri kalanının önünde.
Yol 2021'de, yetiştiricilerin, kurumların ve danışmanların titiz bir disiplin kurduğu Veneto'da başladı. Brüksel ile toplantılar, kontroller ve karşılaştırmalardan yapılmış uzun bir iş, bu da Avrupa Komisyonu'nun belgeyi onaylamasına yol açtı. Bu nedenle Tarım Bakanlığı sistemi benimsedi ve yakında kararname resmi olacak ve sertifikaları ulusal ölçekte başlatacak. Giuliano Marchesin, direktörü İtalya Zootechnics, bu standardın sadece başlangıç olduğunu açıklıyor: model, sertifikalı sürdürülebilirlik alanını genişletmek için domuzlar ve süt inekleri gibi diğer hayvancılık sektörlerine de genişletilecek.
Çevrenin ötesine geçen ciddi bir taahhüt: lens altında İtalya'da sürdürülebilir et
Ama gerçekten ne anlama geliyor sürdürülebilir et içinde İtalya? Sadece çevreye değil, aynı zamanda hayvan refahına, çiftliklerin güvenlik ve ekonomik dengesine de dikkat edin. Kriterler şiddetlidir: yemin en az% 60'ı İtalya veya Avrupa'dan gelmelidir ve arkasında her zaman her şeyi kontrol eden bir gıda teknisyeni vardır. Hayvanların refahı, skorun en az% 70'inin elde edilmesi gereken ve biyosifikliğin% 55'in altına düşemediği Classyfarm gibi sistemlerle ölçülür. Çevresel kısımda, dikkatli yönetim zorunludur: düşük etkili ürünler, hızlı yönetim ve atık ve sürekli izlemeden sorumlu.
İtalya Zootechnics başkanı Alessandro de Rocco'nun şüphesi yok: “İtalyan çiftliklerinin sadece kelimelerle değil, gerçeklerle Avrupa'daki diğerlerinden daha iyi olduğunu göstermek istiyoruz”. Ve İtalyan mühür konsorsiyumu başkanı Franco Martini, ambalajdaki yeşil bir broşür sayesinde tanınan “Sürdürülebilir Çiftlikler” markasının tüketicilerin garantisi olacağını da sözlerine ekledi. Bakanlığın web sitesindeki spesifikasyon ve kontrol planlarının yayınlanması sayesinde ülke çapında titiz kontroller ve maksimum şeffaflık olan bir kılcal ağ olacaktır. Kısacası bir sürdürülebilir et Ahırdan buzdolabına kadar güven ve saygı fethetmeyi amaçlayan İtalya'da.