Tiroid kanserinden sonra 1 numara: Berger için “mutlu son”

Temel

Global Mod
Global Mod



Kaleci Ann-Katrin Berger uzun süre Merle Frohms'un gölgesinde kaldı. 33 yaşında ve zor zamanların ardından Göppingen yerlisi DFB seçiminde direkler arasında yolunu buldu.


Derinden etkilenen Ann-Katrin Berger, Stade Vélodrome'un yeraltı mezarlarında durdu ve hislerini duraksayan bir sesle anlattı. İkinci kanser teşhisinden iki yıl sonra, 33 yaşındaki oyuncu aniden kendini Olimpiyatlarda Alman kadın futbol takımının 1 numaralı kalecisi olarak buldu. “Olimpiyat Oyunları her şey demek. Arkamda bıraktığım tüm zor zamanlara değdi,” dedi Berger, DFB seçiminin Marsilya'da Avustralya'ya karşı 3-0'lık ikna edici açılış galibiyetinin ardından.


Berger'e ilk olarak 2017'de ve ardından 2022 Avrupa Şampiyonası'nda, İngiltere'de düzenli kaleci Merle Frohms'un yerine geçtiğinde tiroid kanseri teşhisi kondu. ABD kulübü NJ/NY Gotham FC'nin kalecisi, rekabetçi spora hızla geri döndü. Ancak bugüne kadarki on birinci ve en önemli uluslararası maçından sonra, sakinliğini korumak için mücadele etmek zorunda kaldı. Berger, “Hala mutlu bir son olması güzel. Olimpiyat Oyunları'nda oynamak benim mutlu sonum,” dedi.


Pazar günü (21:00) yine Fransız liman kentinde oynanacak ikinci ön eleme turu maçında Berger ve DFB kadınları, evlat edindiği memleketinin takımıyla karşılaşacak. Amerikalılar ayrıca Zambiya'ya karşı açılış maçını 3-0 kazandı. Ancak kaleci, milli takım teknik direktörü Horst Hrubesch'e bir sonraki rakipleri hakkında pek fazla tavsiye veremiyor, tabii ki bazı oyuncuları tanıyor olsa da: “Hiçbir fikrim yok. Dürüst olmak gerekirse, kadın futbolunu pek izlemiyorum.”


Uzun bir bekleyişin ardından Berger, hala 12 numaralı formayı giymesine rağmen milli takımın zirvesine çıktı. 2021 ve 2022'de Chelsea FC'nin kalecisi olarak FIFA Dünya Yılın Kalecisi oylamasında üçüncü sırada yer alması, o dönemde Alman takımındaki yedek statüsünü değiştirmedi.


Berger, Avustralya maçından önce milli marş sırasında sahada gülümseyerek durdu. “Ailem her zaman milli takım için oynadığınızda ve marşı söylediğinizde bunu bir gülümsemeyle yapmanız gerektiğini söylerdi çünkü onlar her zaman çok ciddidirler,” diye açıkladı daha sonra.


Hrubesch, Berger ve Frohms arasındaki düelloyu sonuna kadar dış dünyaya açık bırakmıştı. Berger, birkaç gün önce milli takım antrenörünün kendisinin direkler arasında olacağını duyurmasıyla ilgili olarak “Gerçekten beni kandırmaya çalıştığını düşündüm. Dürüst olmak gerekirse. Gerçekten inanamadım,” dedi. “Sahada olduğumda bile kendimi çimdikleyip şunu söylemek zorunda kaldım: Gerçekten doğru.”


Tüm milli takım gibi Berger de çok kendine güvenen bir performans sergiledi ve erken aşamalarda Jule Brand'ın uzun vuruşuyla neredeyse bir gol atmasına zemin hazırladı. Nasıl bu kadar sakin kalmayı başardığı sorulduğunda gülümseyerek şöyle dedi: “Yıllarca çalışma. Yıllarca çalışma, çocuklar.” Gerginliğini belli etmedi. “Her zaman takımımı düşünürüm. Çünkü hata yaptığımda, genellikle gol olur.”


Kaptan Alexandra Popp da “Anne'in uzun, uzun bir aradan sonra sonunda başardığı için” mutluydu. Berger, top ayağında olduğunda aşırı sakinlik yayıyordu. Berger'in “yeni yaşlı kadın” olduğu Hrubesch, “topu uzaklaştırmasını, ceza sahası kontrolünü övdü. Havada iyi ve futbol yetenekleri de devreye giriyor.” Ancak Frohms için de aynı şey geçerli, diye ekledi: “Onun gibi iki kaleciye sahip olanlar için şanslı.”


Övgü, son yıllarda neredeyse hiçbir yanlış yapmayan VfL Wolfsburg'daki eski 1 numara için sadece küçük bir teselli. Hrubesch kararını vermeden önce onunla ilk önce konuşmuştu: “Elbette bir gün yutmuş olmalı, bundan oldukça eminim.” Berger için takım arkadaşıyla ilişkisi bu nedenle çok fazla değişmedi: “Günün sonunda, biz sporcu kadınlarıyız. Horst sadece açık ve netti.”
 
Üst