Tesla Cybertruck, daha ortaya bile çıkmadan bir sefer daha zamlandı

KaradeniZ

New member
Tesla Cybertruck, daha ortaya bile çıkmadan bir sefer daha zamlandı Tesla’nın önümüzdeki yıl üretime geçmesi beklenen ve dizaynıyla dikkat çeken Cybertruck’ı, görünüşe nazaran beklenenden kıymetli olacak. Arabanın duyurulduğu yıl 39 bin 900 dolar fiyatla satışa çıkacağı söylenmiş bulunmasına rağmen, yaşanan global pandemi ve ekonomik kriz sebebiyle en son fiyatın bu fiyat etiketinin bir çok üstünde olacağı düşünülüyor.

Şirketin yıllık hissedarlar toplantısında konuşan Elon Musk, elektrikli aracın duyurulmasından bu yana geçen 3 yıl ortasında ortaya çıkan enflasyon ve öteki “çeşitli sorunları” münasebet göstererek, Cybertruck’ın özelliklerinin ve fiyatının farklı olacağını söylemiş oldu.

Cybertruck’ı “harika bir ürün” ve “kahrolası hoş bir makine” formunda yorumlayan Musk, konuşmasının başında “size makus haber vermekten nefret ediyorum” diyerek hususa giriş yaptı.

Musk, Cybertruck’ın gelecek yılın ortasına kadar seri üretime geçeceğini söylerken, başlangıç fiyatının söylenenden daha yüksek olacağını belirtti ve “2019’dan bu yana fazlaca şey değişti,” dedi.

Tesla, Cybertruck’ın 2019 yılında 3 versiyonunu yapacağını söylemişti. O devir 250 mil menzil ve 7 bin 500 pound çekme kapasiteli tek motorlu temel model fiyatının 39 bin 900 dolar olacağı söylenen Cybertruck; 300 mil menzil, 10 bin pound çekme kapasiteli çift motorlu modeliyle ise 49 bin 900 dolar fiyat etiketine sahip olacaktı. En üst model olan 500 mil menzil, 14 bin pound çekme kapasiteli ve 3 motorlu modelinin fiyatı ise 69 bin dolar formundaydı.

Elon Musk, bu kez temkinli yaklaşıyor ve gelecek yıl üretime geçecek olan Cybertruck için bir fiyat belirlemiyor. Fakat 2019’da bahis edilen fiyatlardan epeyce daha yükseği ile karşılaşacağımıza artık kesin gözüyle bakabiliriz…
 
Üst