Tesla, Aldığı Büyük Siparişle “Trilyonerler Kulübüne” Girmeyi Başardı!

KaradeniZ

New member
Tesla, Aldığı Büyük Siparişle “Trilyonerler Kulübüne” Girmeyi Başardı! Tesla, kiralama şirketi Hertz‘den aldığı büyük siparişin akabinde, 1 trilyon dolarlık piyasa bedelini aşan şirketler ortasına girmeyi başardı. Reuters’e nazaran, elektrikli araçların daha hayli ana akım bir eser haline gelmesi Hertz’in büyük siparişini açıklıyor. Tesla’nın piyasa pahasının artmasına niye olan da tam olarak bu.

Haber yayına hazırlanırken Tesla’nın payları, Hertz haberlerinin öncesine nazaran %12,68 artmıştı ve şirketin piyasa kıymeti 1,02 trilyon dolar düzeyine ulaşmıştı. Bu bedel Tesla’yı, en bedelli araba şirketi haline de getiriyor. 1 trilyon barajını aşan şirketler içinde Apple, Amazon, Google ve Microsoft üzere devler bulunuyor.

Hertz’in süreksiz CEO’su Mark Fields, Reuters’e verdiği ropörtajda, Tesla muahedesi ile ilgili şunu söylemiş oldu: “Elektrikli araçlar artık ana akım ve artan global talep ve ilgiyi yeni yeni görmeye başladık.

Tesla’nın piyasa kıymetinin bu noktadan nereye gittiğini görmek enteresan olacak. Şirket mutlaka daha fazla potansiyele sahip olsa da, CEO’su Elon Musk’ın toplumsal medyada gireceği bir tartışma şirketin pahasına ziyan da verebilir.
 
Üst