Tesla, 300.000’den çok aracını, art ışıklardaki yanılgı niçiniyle geri çağırıyor

KaradeniZ

New member
Tesla, 300.000’den çok aracını, art ışıklardaki yanılgı niçiniyle geri çağırıyor Reuters aracılığıyla bildirildiği üzere Tesla, 321.000’den çok aracı, kimi araçların art lambalarının yanlış yanmasına niye olan bir yazılım arızası niçiniyle geri çağırıyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Yönetimi’ne (NHTSA) gönderilen bir evraka bakılırsa geri çağırma, bazı 2023 Model 3 araçları ve 2020 ile 2023 yılı ortası Model Y araçlarını kapsıyor.

Tesla, “araç uyandırma süreci sırasında yanlış arıza tespitlerine niye olabilecek” bir sorun niçiniyle aracın bir yahut her iki tarafındaki art lambaların “aralıklı olarak yanabileceğini” söylüyor. NHTSA, bunun karanlık şartlarda “çarpışma riskini artırabileceğini” söylüyor, lakin Tesla çabucak hemen bu sıkıntıyla ilgili rastgele bir faydalanma yahut kaza raporu almadı. Tesla’nın geri çağırmalarının birçoklarında olduğu üzere (Model 3’ün emniyet kemeri tokalarını etkileyen hariç), şirket sorunu kablosuz (OTA) bir yazılım güncellemesiyle çözüyor.

Bu, elektrikli araç üreticisinin bu yılki 19. geri çağırması olacak. Tesla, geçtiğimiz hafta, “düşük hızlı” çarpışmalarda ön yolcu hava yastığının yanlış açılmasına niye olabilecek ve ön koltukta küçük bir çocuk var ise potansiyel olarak faydalanmaya niye olabilecek bir sorun niçiniyle yaklaşık 30.000 Model X aracını geri çağırmıştı. Ayrıyeten, engebeli yollarda sürerken yahut bir çukura çarptıktan daha sonra hidrolik direksiyon kaybına niye olabilecek bir sorun niçiniyle 40.000’den çok Model X ve S aracı geri çağırdı.
 
Üst