Takdir ve teşekkür evrakı kaç puanla alınır? 2022 e-Okul takdir ve teşekkür hesaplama

Hasan

New member
Öğrenciler e-Okul sistemine girilen notlara bakılırsa, 21 Ocak 2022 Cuma günü takdir yahut teşekkür evrakını almaya hak kazanacak. İlköğretim kurumları yönetmeliğine nazaran, takdir ve teşekkür hesaplama süreçleri lise tipine nazaran değişkenlik gösteriyor.

2022 TAKDİR VE TEŞEKKÜR EVRAKI NASIL HESAPLANIR?

Takdir ve teşekkür evrakı hesaplanırken öğrencilerin not ortalaması dikkate alınır. İlkokul, ortaokul öğrencilerinin not ortalamasını o periyot kaç dersten imtihana girdiyse toplayarak imtihan sayısına bölerek o dersten aldığı not ortalaması ortaya çıkar. Bu süreci yapan öğrenciler her ders için başka olarak belirlediği not ortalamasını toplar ve o devir aldığı ders sayısına böler. bu biçimdece adaylar o devrin karne notu öğrenilmiş olur.


Evrak almak isteyen ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının tüm sınıfların puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00 başka derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamalıdır. Periyot sonu yüklü puan ortalaması 70.00 ile 84.99 içinde olan öğrenciler ‘Teşekkür Belgesi’ almaya hak kazanırken 85.00 puan ve üzeri öğrenciler ‘takdir belgesi’ alır.

Kınama ve okul değiştirme cezası alan öğrenciye, o eğitim ve öğretim yılı ortasında evrak verilmez. Ortaöğretim mühletince en az üç öğretim yılının bütün devirlerinde takdir evrakı alan öğrenciler üstün muvaffakiyet dokümanı ödüllendirilir.


DİJİTAL KARNE NEREDEN VERİLECEK?

Öğrencilerin alacağı karneler ve dokümanlar hem de e-Okul üzerinden de ilan edilecek. Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve ‘Takdir’, ‘Teşekkür’, ‘Onur’ ve ‘Üstün Başarı’ dokümanlarını belirlenen tarihlerde dijital olarak ulaşabilecek.

2021-2022 eğitim öğretim karne notlarını görüntülemek isteyen öğrencilerin e-Okul sistemine giriş yapması gerekiyor. ‘ne (VBS) TC kimlik numarası ve okul şifresiyle giriş yapan öğrenciler sol tarafta bulunan menüde ‘e- Karne’ seçeneğini işaretleyerek bu eğitim devrine ilişkin karnelerini ve ayrıntılarını öğrenebilir.


KARNELER NE VAKİT ERİŞİME AÇILACAK?

Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca açıklanan takvime göre, 21 Ocak 2022 tarihinde 1. devir sona erecek. Öğretmenler ve okul idarelerinin gerekli ders aktifliklerine iştirak puanları ve başka ölçme kıymetlendirme süreçlerini sisteme girmesiyle öğrencilerin 22 Ocak 2021 Cuma sabahı dijital karnelerini görüntüleyebilecek.
 
Üst