Stuttgart-Torjäger DFB Kupası zaferinden sonra heyecanlı

Temel

Global Mod
Global Mod

DFB Kupası'nın finalinde zafer olduğunda, yeni uluslararası tekrar parlayabilir. Oyundan sonra özel bir kampanya ile heyecanlandı.

Cumartesi akşamı Berlin Olimpiyat Stadyumu'ndaki son düdüğün ardından, tüm barajlar VFB Stuttgart oyuncularıyla kırıldı. (Hala) üçüncü bölüm kulübü Arminia Bielefeld'e karşı 4-2'lik bir zaferle, koç Sebastian Hoeneß takımı, kulüp tarihinde dördüncü kez DFB Kupası finalini yeni kazanmıştı.

Sadece Nick Woltemade'nin tüm şenlikler için başka planları vardı: Stuttgart'ın hazır gol atan kişi -1-0 kullanımı için gol atan, her Bielefeld oyuncusuna gitti, alkışladı, sarıldı, spor ruhunu kanıtladı, zaferde boyut gösterdi. Saldırgan, sadece 15 dakika sonra mağlup ettiği Arminia kalecisi Jonas Kersken ile konuştu. Fark eden bir eylem.

Woltemade, oyundan sonra büyük jestini “Bu sezon, sadece ligde değil, aynı zamanda kupada da – bu olağanüstü oldu.” Dedi. “Sadece her birini tekrar tebrik etmek istedim. Bence olması gereken bu.” Sonra kendi yolunu hatırlattı: “İki yıl önce bu ligde de oynadım.”

2022/23 sezonunda, Woltemade nihayet o zamanlar kulüp Werder Bremen'den SV Elversberg'e ödünç alındı ve 31 maçta 31 maçta 10 golle 2. Bundesliga'ya önemli ölçüde katkıda bulundu. Bremen'de karışık bir yıl sonra, hücum oyuncu geçen yaz VFB'ye geçti.

Ve şimdi kimse Nick Woltemade'i geçemez. Hoeneß zaten VFB'de değil, aynı zamanda geçtiğimiz sezon 33 rekabetçi maçtaki 17 gol sayesinde. Şimdi onu yakın zamanda Haziran ayı başlarında Milletler Ligi'nde yaklaşan Caps için aday gösteren ulusal teknik direktör Julian Nagelmann değil. “Yanında ivme var ve onlarla olağanüstü beceriler getiriyor.”

Hoeneß kısa süre önce Woltemade fenomenini açıklamaya çalıştı. “Sınırlı bir alanda iyi teknoloji, iyi top liderliği, iyi top sürme, teknik olarak usta. Topları da belirleyebilir. İçinde çok büyük. Ama her şeyden önce: karakteri. Onunla çalışmak eğlenceli.”

T-online köşe yazarı Stefan Effenberg kısa bir süre önce 1.98 metresine rağmen çok açık ayaklı, zarif bir şekilde oynayan woltemade'nin gelişimini vurguladı: “Geçen sezonda büyük bir adım attı ve düzenli olarak güçlü görünüşe sahip milli takımda giderek daha fazla dayatıldı.” Kupa finalinde, Bremen'in yerlisi bir kez daha saldırıdaki varlıktı – sadece hedefi yüzünden değil. Woltemade, Swabians'ta dördüncü sırada 47 top kontağı vardı, 22 düello çok fazla düello oynadı.

DFB forvetinin ciddi ihlali Tim Kleindienst'in vurgulandıktan sonra bile, Effenberg vurguladı: “Hiç endişelenmiyorum. Çünkü ulusal koçuna kesinlikle VFB Stuttgart'tan hem de takım arkadaşı Deniz Undav'dan Nick Woltemade'i aday göstermesini tavsiye ederim.” İşte böyle geldi. VFB efsaneleri ve eski uluslararası Thomas Thomas Hitzlsperger, “Sports Illustrated” da doğruladı: “Alman takımında pek çok şey yok çünkü yüksekliğine rağmen teknik olarak çok bilgili.”

DFB Kupası finalindeki zafer, geçen sezon hızlı bir gelişme alan 23 yaşındaki hala genç kariyerindeki en büyük başarı. Kupa finalinden sonra hala fark edilir bir şekilde fark edilen Woltemade, “Bu sezon bana çok şey oldu, önümüzdeki birkaç hafta içinde olacak,” dedi.