Sahibinden satılık ada: İnternet üzerinden satışa çıkartılan Gökova Körfezi’ndeki satılık adanın fiyatı 50 milyon lira arttı

celikci

New member
Muğla’nın Marmaris ilçesi Gökova Körfezi’ndeki Karaca Adası, ABD’de yaşayan Türk iş insanı tarafınca 7 yıldızlı otel yapılmak maksadıyla 1980 yılında satın alındı. Cumhurbaşkanlığı konutu karşısında bulunan 316 bin metrekarelik ada, 1983 yılında birinci derece SİT alanı ilan edildi. Adayı satın alan iş insanı, 41 yıl boyunca adanın vergilerini ödedi, fakat SİT alanı olması niçiniyle otel inşaatına başlayamadı. Yatırımdan vazgeçen iş insanı, adayı 2019 yılı Eylül ayında 210 milyon liradan internette satışa çıkardı.

Adanın fiyatı en son geçen şubat ayında 35 milyon liralık indirimle 175 milyon liraya düşürüldü. Yabancı yatırımcılardan büyük ilgi görmesine karşın satış için istenen sayısı veren olmadı.

DHA


50 MİLYON LİRALIK ARTIŞ

İndirime karşın ada satılmayınca 5 ay daha sonra fiyatı artırıldı. Metrekare fiyatı 712 TL’ye çıkarılan adanın toplam fiyatı ise 225 milyon TL olarak belirtildi. 11 Haziran’da verilen yeni ilanda, üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare büyüklükte 3 müstakil konut bulunduğu, mevcut imar durumuna nazaran günübirlik konaklama, yeme-içme ve marina yapılabileceği belirtildi.

DHA


KREDİYE UYGUN

Mülk sahibi ismine adanın satışını takip eden İstanbul merkezli emlak şirketi yönetici ortağı Uğur Özcan, adanın krediye uygun olduğunu söylemiş oldu. Karaca Adası’nın 1980 yılında ABD’de yaşayan bir Türk iş insanı tarafınca 7 yıldız kategorisinde otel yapılmak üzere satın alındığını belirten Özcan, adanın o periyot imarlı olduğunu kaydetti.

Adanın 1983 yılında birinci dereceden SİT alanı ilan edildiğini aktaran Özcan, otel yatırımının bu niçinle gerçekleşemediğini, adayı satın alan Türk iş beşerinin da mağduriyet yaşadığını belirtti. Uğur Özcan, “Sahibi yatırım yapmaktan vazgeçtiği için satışa çıkardı. Adada 3 müstakil mesken bulunuyor. Fakat metruk durumda. İmar affı kapsamında yapı kayıt evrakları alındı. Restore edilerek kullanılabilir. bir daha adaya günübirlik turizm tesisi ve küçük bir marina da yapılabilir. Bunlara müsaade var” dedi.

EN ÇOK ARAPLAR İLGİLENDİ

4 koyu olan ve mavi çeşit rotasında bulunan adayla ilgili teklifler geldiğini, geçen yıl 3 teklif aldıklarını belirten Uğur Özcan, sayının istenen ölçüye dahi yaklaşamadığını söylemiş oldu. 316 dönüm tapu tescilli, 65 dönüm orman kullanım alanıyla dikkati çeken adaya en çok Araplar ve Katarlıların ilgi gösterdiğini belirten Özcan, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Geçen yıl 3 teklif geldi. Fiyata dahi yaklaşılmadığı için teklifler kabul edilmedi. Araplar geldi, ilgilendi. Lakin bilhassa Katarlılar fazlaca kez gelip gittiler. daha sonra onlar da vazgeçti. ABD’de yaşayan adanın sahibi dolar üzerinden adayı satmak istediği için fiyatı daima döviz kuruna bağlı olarak değişiyor. İlanda Türk Lirası olarak yayımladığımız için fiyat arttı. Adanın sahibi 25 milyon dolar istiyor” diye konuştu.
 
Üst