Ronald Koeman Hollanda'nın ofsayt kararını eleştirdi

Temel

Global Mod
Global Mod

Fransa-Hollanda maçında topun ağlara gittiği tek an ofsayt golüydü. Koç Koeman olaylara farklı bakıyor.

Hollandalı taraftarlar tezahürat yapmak için çoktan ayağa fırlamıştı ama tekrar oturmak zorunda kaldılar. Xavi Simons'un golü belirtilmedi. VAR kararına göre ofsayttı. Ofsayt olduğu çok açıktı. Ancak milli teknik direktör Ronald Koeman, Hollanda ile Fransa arasında oynanan 0:0 Avrupa Şampiyonası grup maçındaki VAR kararını hâlâ anlamış değil.

Takım arkadaşı Denzel Dumfries'in Fransa'nın kalecisi Mike Maignan'ı ofsayt pozisyonunda engellediği söyleniyor. Futbol kaleye girdiğinde kalecinin yanında duruyordu. Koeman, “Şahsen ben golün sayılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Video | Gol mü değil mi? Analizde Hollanda golü

Kaynak: MagentaTV

Kararın bu kadar uzun sürmesinden rahatsız olan eski milli oyuncu, “Dumfries'in pozisyonu ofsayt, bu doğru, ancak kaleciyi rahatsız etmiyor. Dolayısıyla bu yasal” dedi. “Bunu kontrol etmek için beş dakikaya ihtiyacınız var, bunu anlamıyorum. Bir kez daha söylüyorum: kaleciyi rahatsız etmiyor.” VAR hakeminin kararını açıklaması oldukça uzun sürdü.

Ayrıca ofsayt olduğunu söyleyen hakemle de konuştu. Koeman, “Sahneyi gördüm ve o zamandan beri bu konuda fikrim var ancak bunlar soyunma odasında kaldı” diye vurguladı. Ancak diğer antrenör Didier Deschamps kararın doğru olduğunu düşünüyordu; Bunun açık olduğunu vurguladı. Fransız antrenör, “Benim için hemen anlaşıldı, ancak neden bu kadar uzun sürdüğünü bilmiyorum” dedi.

Hollanda gazetesi “AD” şöyle yazdı: “Leipzig'de sansasyonel bir zafer bir an için çok yakın görünüyordu”: “Xavi Simons, kendi stadyumunda her yerde neşe dolu bir şekilde kalenin arkasındaki öfkeli turuncu kalabalığa doğru koşuyordu. Ama Bir dakikalık kontrolün ardından gol VAR tarafından tanınmadı.”