Sevvimli
New member
Öğrenciler için ayda bir kez bitki bazlı yemekle çevresel sürdürülebilirliğe doğru bir adım
İle ilgili
Notizie.it editör ekibi
Yayınlandığı tarih 1 Kasım 2024, 11:35
Yeşil menü: okullar için yenilikçi bir girişim
Capitoline Konseyi yakın zamanda Roma'daki okullarda çocuklar için yeşil bir menü getirilmesini içeren önemli bir girişimi onayladı. Ayda bir kez servis edilecek bu yeni yemek, Sağlık Bakanlığı'nın Okul Yemek Rehberi ve Dünya Sağlık Örgütü ile FAO'nun tavsiyeleri doğrultusunda tamamen bitkisel ve besin değeri açısından dengeli olacak. Temel amaç, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmeyi teşvik ederken, gençler arasında sorumlu gıda seçimlerinin önemi konusunda farkındalığın artmasına katkıda bulunmaktır.
2030 Gündemine doğru bir adım
Bu girişim, özellikle şehirleri daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan Hedef 11 ve sürdürülebilir üretim ve tüketim modellerini teşvik eden Hedef 12 ile bağlantılı olarak 2030 Gündemi'nin hedeflerine mükemmel bir şekilde uymaktadır. Okul kantinlerinde yeşil menünün tanıtılması, yalnızca CO2 ve iklimi değiştiren gaz emisyonlarını azaltmayı amaçlamıyor, aynı zamanda çocukları çevreye daha duyarlı ve saygılı bir yemek kültürü konusunda eğitme fırsatını da temsil ediyor.
Gıda eğitimi ve farkındalığı
Projede yeşil menünün tanıtımının yanı sıra öğrenciler, aileler ve okul personeli için farkındalık ve bilgilendirme anları da yer alıyor. Okul Meclis Üyesi Claudia Pratelli, okul kantinlerinde servis edilen her yemeğin öneminin altını çizdi ve bunu eğitim yolunda temel bir an olarak tanımladı. Bu yaklaşım sağlıklı beslenme kültürünün oluşmasına katkı sağladığı gibi çevresel sürdürülebilirliğe yönelik eğitimleri de teşvik ediyor. Girişim, yeni nesiller için daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor.
Diğer şehirler için takip edilecek bir model
Her gün servis edilen 154.000 öğün yemeği ve 643 okul mutfağıyla Roma, diğer İtalyan şehirlerine örnek olma fırsatına sahip. Ayda bir günün yeşil menüye ayrılması, yalnızca sebze ve bitkisel kökenli proteinli öğünlerin tüketimini teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda çocukları yiyecek seçimlerinin çevresel etkileri üzerinde düşünmeye de teşvik ediyor. Tarım, Çevre ve Atık Döngüsü Konseyi Üyesi Sabrina Alfonsi, bu girişimin Roma'nın benimsemeyi planladığı sürdürülebilirlik politikalarıyla nasıl uyumlu olduğunu ve mevcut tüketim modelinde olumlu bir değişime nasıl katkıda bulunduğunu vurguladı.
İle ilgili
Notizie.it editör ekibi
Yayınlandığı tarih 1 Kasım 2024, 11:35
Yeşil menü: okullar için yenilikçi bir girişim
Capitoline Konseyi yakın zamanda Roma'daki okullarda çocuklar için yeşil bir menü getirilmesini içeren önemli bir girişimi onayladı. Ayda bir kez servis edilecek bu yeni yemek, Sağlık Bakanlığı'nın Okul Yemek Rehberi ve Dünya Sağlık Örgütü ile FAO'nun tavsiyeleri doğrultusunda tamamen bitkisel ve besin değeri açısından dengeli olacak. Temel amaç, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmeyi teşvik ederken, gençler arasında sorumlu gıda seçimlerinin önemi konusunda farkındalığın artmasına katkıda bulunmaktır.
2030 Gündemine doğru bir adım
Bu girişim, özellikle şehirleri daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan Hedef 11 ve sürdürülebilir üretim ve tüketim modellerini teşvik eden Hedef 12 ile bağlantılı olarak 2030 Gündemi'nin hedeflerine mükemmel bir şekilde uymaktadır. Okul kantinlerinde yeşil menünün tanıtılması, yalnızca CO2 ve iklimi değiştiren gaz emisyonlarını azaltmayı amaçlamıyor, aynı zamanda çocukları çevreye daha duyarlı ve saygılı bir yemek kültürü konusunda eğitme fırsatını da temsil ediyor.
Gıda eğitimi ve farkındalığı
Projede yeşil menünün tanıtımının yanı sıra öğrenciler, aileler ve okul personeli için farkındalık ve bilgilendirme anları da yer alıyor. Okul Meclis Üyesi Claudia Pratelli, okul kantinlerinde servis edilen her yemeğin öneminin altını çizdi ve bunu eğitim yolunda temel bir an olarak tanımladı. Bu yaklaşım sağlıklı beslenme kültürünün oluşmasına katkı sağladığı gibi çevresel sürdürülebilirliğe yönelik eğitimleri de teşvik ediyor. Girişim, yeni nesiller için daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor.
Diğer şehirler için takip edilecek bir model
Her gün servis edilen 154.000 öğün yemeği ve 643 okul mutfağıyla Roma, diğer İtalyan şehirlerine örnek olma fırsatına sahip. Ayda bir günün yeşil menüye ayrılması, yalnızca sebze ve bitkisel kökenli proteinli öğünlerin tüketimini teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda çocukları yiyecek seçimlerinin çevresel etkileri üzerinde düşünmeye de teşvik ediyor. Tarım, Çevre ve Atık Döngüsü Konseyi Üyesi Sabrina Alfonsi, bu girişimin Roma'nın benimsemeyi planladığı sürdürülebilirlik politikalarıyla nasıl uyumlu olduğunu ve mevcut tüketim modelinde olumlu bir değişime nasıl katkıda bulunduğunu vurguladı.