İspanya'da La Liga maçlarının çoğu Valencia bölgesindeki sel felaketine rağmen oynandı. Real teknik direktörü Carlo Ancelotti için tamamen yanlış bir karar.
Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'in yıldız antrenörü Carlo Ancelotti, Valensiya bölgesinde 200'den fazla ölümün yaşandığı sel felaketinin ardından İspanya futbolunu kötü durumda görüyor. Ancelotti, eski futbolcusuyla birinci sınıftaki düellodan önce, “Futbol bir kutlamadır ve yalnızca siz, aileniz ve diğer herkes iyi durumdayken kutlayabilirsiniz. Eğer insanlar iyi durumda değilse, kutlayamazsınız” dedi. Club AC Milan takımı İspanyol derneği RFEF'in kararını eleştirdi. Real'in yalnızca Valencia'daki maçlarını ve Villarreal'in geçen hafta Rayo Vallecano'ya karşı oynadığı maçları erteledi, ancak La Liga'daki diğer altı maçı ertelemedi.
Ancelotti, “Futbolun durması gerekiyor. Çünkü hayattaki en az önemli şeylerin en önemlisi. Ancak biz karar vericiler değiliz. Sorumlu olanların talimatlarına uymak zorundayız” diye vurguladı. Real, selden etkilenenlere milyonlarca dolarlık bağış yapacağını açıklamıştı. Ancelotti, “Yardım etmenin birçok yolu var. Futbolun durması ve sonra yardım etmesi gerekiyordu. Herkes bu konuda netti, kimse oynamak istemiyordu” dedi.
Ancelotti, 2001'den 2009'a kadar çalıştırdığı AC Milan maçına artık farklı gözlerle bakıyor. Ancelotti, “Milan'a karşı benim için özel bir maç olmalı. Ancak şu anda futbol hakkında konuşmanın bir anlamı yok” dedi.
UEFA, sel mağdurları anısına bu hafta tüm Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.