Ralf Rangnick net bir trendi sürdürecek

Temel

Global Mod
Global Mod



FC Bayern, Ralf Rangnick'i imzalamak üzere. Onun Münih'e taşınması sadece açık bir eğilimin devamı olacaktır. Bavyera'da zaten çok fazla Red Bull var.


Ralf Rangnick, FC Bayern'in yeni başantrenörü olmaya hazırlanıyor. Yaklaşan anlaşmaya ilişkin son müzakereler sürüyor. İlgili tüm taraflar arasında zamanında bir anlaşmanın dışında herhangi bir şey büyük bir sürpriz olacaktır. Taahhüdün duyurulması muhtemelen yalnızca birkaç gün meselesidir.


O zaman, yıllar önce hayal bile edilemeyecek olan şey gerçeğe dönüşecek: Asi, yeni başlayan RB Leipzig'in ve tüm Red Bull evreninin eski büyük hareket ettiricisi ve sarsıcısı Rangnick, rekor şampiyonlarının yeni baş antrenörü ve güçlü adamı olarak göreve başlayacak. . Sonuçta Rangnick, RB imparatorluğunun eski beyinleriydi ve dolayısıyla Bayern'in rakibi ve rakibiydi.


2012'den 2019'a kadar Leipzig'de ağırlıklı olarak spor direktörü olarak çalıştı. Ayrıca 2015/16 ve 2018/19 sezonlarında iki kez baş antrenör olarak görev yaptı. Ayrıca 2012'den 2015'e kadar RB Salzburg'da spor direktörlüğü görevi de kendisine verildi. 2019'dan 2020'ye kadar Red Bull GmbH'de Spor ve Futbol Gelişimi Başkanı olarak görev yaptı.


FC Bayern'de zaten çok fazla Red Bull var


Bu arada, Rangnick'in Münih'e taşınması artık o kadar da şaşırtıcı olmayacak ve bunun yerine neredeyse mantıklı olacaktır. Sonuçta Münih'in RB geçmişine sahip ilk imza atacağı kişi artık o olmayacaktı.


Geçtiğimiz yıl, spor direktörü Max Eberl, spor direktörü Christoph Freund ve gençlik kampüsü René Maric'in antrenör gelişimi ve oyun fikirlerinden sorumlu takım lideri olarak ve profesyonel departman ile gençlik performans merkezi arasında bir arayüz olarak kurulan Richard Kitzbichler ile sadece tam olarak bu profile sahip yöneticiler geldi.


Rangnick'in spor direktörü ve Freund'un spor koordinatörü olduğu 2012'den 2015'e kadar ikili, Salzburg'da birlikte başarılı bir şekilde çalıştı. Bu aynı zamanda 2017 yazında Salzburg'dan Münih'e taşınan Bavyera kampüs patronu Jochen Sauer için de geçerli. Aralık 2022'den Eylül 2023'e kadar RB Leipzig'de en az on ay spor direktörlüğü yapan Eberl, Rangnick'i de iyi tanıyor.


Rekorun şampiyonu FC Red Bull Münih oldu


Münih'te iyi bir arkadaşlık içinde olacak ve çok tanıdık bir ortamla karşılaşacaktı. Bavyera'nın “boğa çetesi” büyüyor ve büyüyor. Rekor şampiyonlar kaçınılmaz olarak giderek daha çok FC Red Bull Münih'e benziyor.


Ortaya çıkan bu gelişme profesyonel kadroyla da bitmiyor. Joshua Kimmich (2015'te geldi), Dayot Upamecano (2021) ve Konrad Laimer (2023) ile birlikte şu anda üç eski RB kicker'ı var. Geçen sezon Marcel Sabitzer (2021'de geldi) ve Sadio Mané (2022) de bu grubun bir parçasıydı.


Tıpkı Bayern'in 2021 yazında Leipzig'den 20 milyon euronun üzerinde bir ücret karşılığında getirip geçen yıl tekrar serbest bıraktığı milli teknik direktör Julian Nagelsmann gibi.


İşbirlikleri de Red Bull'u anımsatıyor


Buna ek olarak, FC Bayern şu anda Leipzig, Salzburg, New York, Liefering ve Bragatino gibi uluslararası ortak kulüplerle Red Bull konseptini en azından güçlü bir şekilde anımsatan işbirlikleri kurmak için büyük çaba gösteriyor.


Münih merkezli ekip, genç yetenekleri teşvik etmek amacıyla Los Angeles Futbol Kulübü ile ortaklığa girdi. Sauer'in yönetimi devraldığı iki kulüp arasındaki ortak girişim olan “Red&Gold Football”, geçen yılın sonundan bu yana Uruguay'ın birinci liginin geleneksel kulübü Racing de Montevideo SAD'ın çoğunluk hissedarı oldu.


Bayern ve Red Bull'dan ortak kapalı alan projesi


Futbolun dışında bile Münih halkı ağırlıklı olarak Red Bull evreninden fikir ve projelere yöneliyor. Güçlü bağlantılar ve ortaklıklar var. Eylül ayından itibaren FC Bayern'in basketbol oyuncuları, bira fabrikası şirketinin buz hokeyi takımı EHC Red Bull Münih'in de oynayacağı Olimpiyat Parkı'ndaki SAP Bahçesi'ne taşınacak.
 
Üst