Popp kadın futbolunda savunma değişikliği görmüyor

Temel

Global Mod
Global Mod



Wolfsburg geçtiğimiz günlerde FC Bayern'e 4-0 yenildi. Takımlar önümüzdeki kupa finalinde tekrar karşılaşacak. Wolfsburg'dan umutlu bir isim sakatlık molasından dönüyor.


Wolfsburg'un kaptanı Alexandra Popp, Alman kadın futbolunda FC Bayern Münih'in nöbet değiştirmesinden korkmuyor. Yaklaşan DFB Kupası finali hakkında “Bu kelimeden nefret ediyorum” dedi. Onlar için bu, yıllar boyunca sürekli olarak şampiyonluklar kazanmaları durumunda yalnızca bir gard değişikliğidir. VfL Wolfsburg bunu son yıllarda başardı.


Kupa rakiplerinden Giulia Gwinn ve mevcut Bundesliga lideri FC Bayern de guard değişikliği hakkında konuşmak istemedi. Bunun yerine buraya ve şimdiye odaklanmak istersiniz. Gwinn, “Şu anda ligde bir numara olduğumuz ve kupa finalinde olma ve başka bir şampiyonluğa ulaşma fırsatına sahip olduğumuz için elbette çok ama çok gurur duyuyoruz” dedi.


İki takım arasında oynanan lig düellosunu Bayern, Mart ayının sonunda Wolfsburg'da 4-0 kazandı. Geçtiğimiz günlerde olduğu gibi Popp sakatlığı nedeniyle milli takımda yer alamadı. 33 yaşındaki forvet, önümüzdeki maçlara ve dolayısıyla 9 Mayıs'taki kupa finaline yeniden hazır olacağını söyledi. Sakatlığı sırasında milli takım kaptanı olarak görev yapan temsilcisi Giulia Gwinn, Popp'a övgüde bulundu. Ona güveni tamdı.


VfL Wolfsburg ile FC Bayern arasındaki kupa finali 9 Mayıs'ta Köln'de oynanacak. Biletlerin zaten satıldığı göz önüne alındığında, organizatörler Salı günü bir evin biletlerinin tükenmesini bekliyordu. Wolfsburg'un üst üste onuncu kez kupayı kazanması mümkün. Bayern şu ana kadar kupayı bir kez kazandı.
 
Üst