PCR testi rafa kalkıyor! Öğretmenlere süratli ‘antijen kiti’

Hasan

New member
Ankara Altındağ Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi’nin açılışını yapan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir küme gazetecinin sorularını yanıtladı.

Özer, “Hızlı antijen kiti şu an Sıhhat Bakanlığı’nda onay sürecinde. Onay daha sonrası öğretmenlerimize PCR yaptırmayacağız, ‘hızlı antijen kiti’ni kullanmayı planlıyoruz” tabirlerini kullandı.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine bakılırsa, 1 ayda 6 bin 372 yeni kütüphanenin açılışı yaptıklarını belirten Özer, “Ocak ayında ‘Temiz Okul’ projesini başlatacağız. Tüm okullarımız, kantinden yemekhaneye baştan sona elden geçirilecek. Meslek liselerinde dolaplarımız sıralarımız yapılacak. Pandemi devrinde maske, dezenfektan ihraç ettik. Süratli Antijen Kiti ürettik” diye konuştu.


İstihdam problemine ait de konuşan Özer şu tabirlere yer verdi:

“İstihdam ile ilgili şikâyetlerin birden fazla mesleksel eğitim merkezlerinin güçlendirmesi ile çözülebilir. Mesleksel teknik Anadolu lisesi mezunlarının istihdam oranı 57. Eğitim aldığı alanla ilgili istihdam alanı yüzde 17. Arz-talep istikrarını bir daha uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Mesleksel eğitim merkezlerini yaygınlaştıracağız.
En kritik tamamlayıcı atılım artık bu işbirliklerimizde istihdam öncelikli, istihdam garantili eğitim vermeye başladık. Aradığım elemanı bulamıyorum periyodu bitecek. ‘Genç işsiz’ tarifi son bulacak.”
 
Üst