Otonom araçların şaşırıp kalakaldığı tuz tuzağı, Tesla CEO’su Elon Musk’ın bile dikkatini çekti

KaradeniZ

New member
Otonom araçların şaşırıp kalakaldığı tuz tuzağı, Tesla CEO’su Elon Musk’ın bile dikkatini çekti 2017’de sanatçı James Bridle, tuzun ve yol işaretlerini anlamanın, birbiriyle çelişen bildiriler vererek otonom bir aracı nasıl felç edebileceğini gösterdi. Aracın etrafındaki, biri kırık şeritler halinde, başkası ise bir blok çizgisi olan iki tuz halkası, araca birebir anda hem geçmesini birebir vakitte durmasını söylüyor. Sonuç? Araç hiç bir şey yapamadan ortada kalakalıyor.

Gelecekteki modeller bu kandırmacanın üstesinden gelebilir, fakat insanların kendi kendine giden bir otomobilin kendi kendini sürme kapasitesini bozabilecek biçimde çevreyi manipüle etme mümkünlüğü hakkında ileride de soru işaretleri çıkaracak üzere görünüyor.

Tuzak, görünüşe nazaran, Tesla CEO’su Elon Musk’ın dikkatini çekmiş üzere görünüyor. Tuz çemberi hakkında tweet atan ve şu anda askıya alınmış bir hesaba karşılık veren Musk, “Muhtemelen bu tuzak Autopilot yapısına sahip bir Tesla’yı durdurabilir, lakin Tam Kendi Kendine Sürüş Yeteneği olan bir araçta çalışmaz. bir daha de, şayet bir kuka halkası kurarsanız, aracı durdurmanız mümkün olabilir” dedi.

Probably will trap a Tesla with the production Autopilot build, but won’t work with FSD. Using a ring of cones would stop FSD though.

— Elon Musk (@elonmusk) September 18, 2021


Otonom araçların tuzla nasıl kandırıldığını aşağıdaki görüntüden izleyebilirsiniz:
 
Üst