Milyonlarca hanenin doğalgaz faturasını devlet ödeyecek: Müracaat tarihini kaçırmayın!

Temel

Global Mod
Global Mod
Doğalgaz fatura takviyesi 2022 yılının en değerli toplumsal yardımlarından biri oldu. Çünkü, güç alanında dövize bağlı olarak fahiş oranda yükselen faturalar, orta ve dar gelirli vatandaşları sıkıntı durumda bıraktı. Geçim derdi katlanan vatandaşlara doğalgaz yardımı yapılmasına karar verildi. Öte yandan hanelere kömür yardımı da devam edecek.

DOĞALGAZ DAYANAĞI BAŞLADI MI? DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı tarafınca müracaat yapan vatandaşlara doğalgaz faturası için para yardımı yapılacak. Doğalgaz dayanağı almaya hak kazanan şahıslara yıllık 450-1150 TL içinde ödeme yapılacak.


Doğalgaz yardımı başvurusu 2022 yılının şubat ayının ikinci yarısında alınacak. Doğalgaz ödemelerinin üçer aylık periyotlar halinde yılda iki sefer (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor.

DOĞALGAZ FATURA TAKVİYESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz dayanağından yararlanmak isteyen bireyler, e-Devlet üzerinden Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’na yahut Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYD) müracaat yapacak. SYD vakıf temsilciliklerinin, vilayet valiliklerinin ortasında bulunduğunu belirtelim.

Doğalgaz yardım ödemesi, hak sahibinin PTT kartına yatırılacak. Başvuran faturasını götürerek PTT’den ödemesini alabilecek.


Doğalgaz fatura takviyesinin 4 milyon haneye yapılması planlanıyor. Bu da yıllık 3 milyar TL’lik maddi yardıma denk geliyor.

DOĞALGAZ YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Doğalgaz faturası dayanağıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dayanağın vilayetlerin sıcaklık muhtaçlığına nazaran yapılacağını söylemiş oldu.

“Erzurum’daki bir kişinin ısınma masrafıyla Ege’deki bir kişinin ısınma muhtaçlığı tıpkı değil” diyen Bakan Yanık, “O niçinle arkadaşlarımız bir ısıl harita çalıştı. Bu büsbütün teknik ve bilimsel bir çalışma. Buna nazaran hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira içinde bir dayanak sağlanacak. İki eşit taksit ile yapacağız bu ödemeleri. Burada gayemiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün 2 katından fazla hane sayısı bu. Yalnızca kömür alan hanelere değil yani” tabirlerini kullandı.


Bakan Yanık, “Isınma takviyesi hakkı olan vatandaşlarımızın bir kısmı bunu kömür olarak kullanıyorlar. Bunun bir kısmı da doğalgaz olarak bu ısınma dayanağından yararlanmak istedi. Alt yapısı mümkün olan yerlerde bunu sağlayabileceğimizi fark ettik. Bununla ilgili Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile bir arada süreci başlatıp çalışmanın sonuna yanlışsız geldik” açıklamasında bulundu.

E-DEVLET DOĞALGAZ DAYANAĞI MÜRACAAT EKRANI
 
Üst