MEB’den yarıyıl tatili için flaş karar! Birinci kere uygulanacak

Hasan

New member
Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA), birinci defa 24 Ocak-6 Şubat’taki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulayacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, öğretmenler, kendileri için hazırlanan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA üzerinden katılabilecek. Seminerlere iştirak isteğe bağlı olacak. Seminerler, belirtilen tarih aralığında daima yayında olacak, internet irtibatı olan rastgele bir yerden iştirak sağlanabilecek.


ÖĞRETMENLERE SERTİFİKA VERİLECEK

Seminerlere ÖBA platformu “www.oba.gov.tr”den giriş yapılacak. Öğretmenler MEBBİS ya da e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sunulan eğitim mevzularından birine ya da isterlerse daha fazlasına katılabilecek. Seminerleri tamamlayan öğretmenlere “seminer iştirak belgesi” MEBBİS hizmet içi eğitim modülünden e-sertifika olarak verilecek.

bu vakitte eğitim erişimi sağlanan 9 farklı husus şöyleki:

“Fikri ve sınai mülkiyet hakları eğitimi, iklim değişikliği ve etraf eğitimi, birinci yardım eğitimi, kütüphane tertibi ve kullanması eğitimi, İngilizce lisan sistemi öğretim marifetlerinin geliştirilmesi eğitimi, süreksiz muhafaza statüsündeki çocuklara yönelik rehberlik hizmetleri eğitimi, süreksiz muhafaza statüsündeki çocuklarla ruhsal müracaat hünerleri eğitimi, dijital marifetlerin geliştirilmesi eğitimi ve aktiflik temelli ders tasarımı eğitimi.”


BİRİNCİ SEFER KULLANILACAK

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mevzuya ait yaptığı değerlendirmede, bu devir odaklandıkları bahislerin başında öğretmenlerin mesleksel ve şahsi gelişimlerinin fazlaca boyutlu desteklenmesinin yer aldığına işaret etti.

Bu kapsamda hayli boyutlu adım attıklarını lisana getiren Özer, şunları kaydetti:

“Bu attığımız adımların sonuçlara olumlu yansımasını görmekten memnunluk duyuyorum. 2021’de düzenlediğimiz eğitimlere katılan öğretmen sayımız 2020 yılına göre yüzde 134 artarken bu artışla son 10 yılın en yüksek kişi başı eğitim saatine ulaşmış olduk. Buna göre, öğretmen başına eğitim saati, 2020’de 41,6 saat iken bu oran 2021’de yüzde 125 artışla 93,4 saate ulaştı. Bu süreçleri muvaffakiyet ile yürüten Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğümüze epeyce teşekkür ediyorum.”


Bakan Özer, uzaktan eğitimde öğretmenlerin eğitim seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı’nı kurduklarını belirterek, bu platformun birinci kere iki haftalık yarıyıl tatilinde kullanılacağına dikkati çekti.
 
Üst