Man City, RB Leipzig’i küçük düşürdü

Temel

Global Mod
Global Mod
Manchester City, Şampiyonlar Ligi’nin 7-0’lık ikinci maçında RB Leipzig’e şans tanımadı. Erling Haaland tarihi bir şey başardı.


Taraf değişikliğinin ardından milli oyuncu İlkay Gündoğan farkı 4-0’a yükseltti (49.). Haaland daha sonra iki gol daha attı (53., 57.) ve böylece neredeyse bir saat sonra ayakta alkışlanarak değiştirilmeden önce beş paket berabere kaldı. Haaland, City için 36 rekabetçi maçta 39 gole imza attı.


Kevin De Bruyne uzatma süresinde son sayıyı kaydetti.


oyun böyle gitti


Amadou Haidara, Kevin Kampl ve Konrad Laimer’de üç nominal altılıya sahip olan Leipzig, City’nin sürekli baskısı altında zar zor erişim elde etti ve savunmada yalpaladı. De Bruyne’nin ortasından sonra Gündoğan (3.) bir anda tamamen serbest kaldı, ancak birkaç metreden topu kalenin üzerinden kovaladı ve Haaland açılmaya başladı ve Leipzig kendi yarı sahasından zar zor çıktı.


Norveçli oyuncuya uzun bir top atan Nathan Ake, RB savunmasını kolayca devirdi, kaleci Janis Blaswich (11.), Haaland ile bire birde güçlü bir kurtarış yaptı. RB, ev sahibinin ilk saldırı dalgasını atlattığında, Sloven hakem Slavko Vincic müdahale etti.


Benjamin Henrichs ile City’den Rodri arasındaki hava düellosu sonucunda top istemeden milli oyuncunun eline sıçradı – yine de video görüntülerine göre Vincic noktaya işaret etti.

Erling Haaland: Norveçli oyuncu, Leipzig karşısında aldığı destekle Manchester City'yi erkenden çeyrek finale taşıdı.
Erling Haaland: Norveçli oyuncu, Leipzig karşısında aldığı destekle Manchester City'yi erkenden çeyrek finale çıkardı.

Erling Haaland: Norveçli oyuncu, Manchester City’yi Leipzig’e karşı beşli maçında neredeyse tek başına çeyrek finale çıkardı. (Kredi: JASON CAIRNDUFF)

Haaland güvenli bir şekilde penaltıyı batırdı ve sadece iki dakika sonra takip etti. De Bruyne sadece uzaktan güçlü bir şutla üst direğe çarpsa bile, 22 yaşındaki oyuncu kafa vuruşuyla çizginin üzerinden auta gitti. Sonuç olarak Leipzig biraz daha cüret etse de konuk ekip City’yi kontrol altına alamadı. Önce Gündoğan (39′), Blaswich’i keskin bir açıdan test etti ve Haaland, Rúben Dias başlangıçta alüminyuma yöneldikten sonra hat-trick yaptı.


Aradan sonra Haaland çılgınlığı devam etti. City RB sıralarını karıştırdı, Jack Grealish’in hazırlık çalışmasının ardından Gündoğan devre arasında eskisinden daha isabetli nişan aldı ve Haaland sihirli bir şekilde topları kendine çekiyor gibiydi. İki kez, De Bruyne’den gelen kornerlerin ardından mücadelede taklit edilemez bir şekilde galip geldi ve buz gibi oldu.


BATE Borisov’u 7-0’lık galibiyette Shakhtar Donetsk adına sadece Luiz Adriano (2014) ve Bayer Leverkusen’e karşı 7-1’lik galibiyette Lionel Messi (2012) daha önce birinci sınıf bir maçta beş gol atmıştı. Leipzig halkı onlara ne olduğunu bile bilmiyordu. Ancak City takım menajeri Pep Guardiola, 63. dakikada Haaland’ın yerine oyuna girince merhamet gösterdi.
 
Üst