Liverpool elendi; Bergamo'ya karşı galibiyet yeterli değil

Temel

Global Mod
Global Mod



Liverpool FC, Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde elendi. Jürgen Klopp'un takımı ilk maçtan itibaren yenilgiyi geri çeviremedi.


Bergamo'da atılan erken gol, Jürgen Klopp ve Liverpool FC'nin umutlarını bir kez daha alevlendirdi. Sonunda “Kırmızılar”, Avrupa Ligi çeyrek finalinde acı bir çıkışla baş etmek zorunda kaldı. İtalyan temsilcisi Atalanta Bergamo deplasmanda 1-0 galip gelse de ilk maçın yükü çok büyüktü. Liverpool geçen hafta evindeki maçı 3-0 kaybetmişti.


Konuk ekibin özellikle ikinci yarıda zorlu geçen karşılaşmasında günün golünü Mohamed Salah kaydetti. Mısırlı oyuncu sadece yedi dakika sonra penaltı noktasından gol attı. Atalantalı Matteo Ruggeri daha önce topla eliyle oynamıştı. İlk yarıdan kısa bir süre önce, Salah'ın (40.) ikinci golü atması gerekirken, kaleci Juan Musso ile bire birde topu açıkça geçti. Aradan sonra LFC mucizeyi yaratamayacak kadar pasif kaldı.


Liverpool'da şampiyonluk hâlâ mümkün


Zafere rağmen Klopp'un takımı koçlarının veda turunda bir sonraki şampiyonluğunu kaybetti. Mart ortasında Liverpool, FA Cup'ta Manchester United'a yenilmişti. Artık Avrupa sahnesinde de son mühürlendi. Kulübün Şubat ayında kazandığı Carabao Kupası'nın ardından şampiyonluk için son şans İngiltere şampiyonluğu. Liverpool yakın zamanda üst üste iki kez önemli puanlar kaybetti ve şu anda sadece üçüncü sırada.


Klopp dokuz yıl aradan sonra yaz aylarında kulüpten ayrılıyor. Bu nedenle Bergamo'daki son, Liverpool'la Avrupa'daki son maçıydı. 2019'da takımıyla Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.
 
Üst