Leno, DFB'den feragat konusunda: Açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurduk

Temel

Global Mod
Global Mod

Bernd Leno milli takıma davet edilmemeye karar verdi çünkü milli antrenör ona forma şansı vermek istemiyor. Bu manşetlere çıkıyor. Şimdi kaleci yine kendini açıklıyor.

Kaleci Bernd Leno, milli futbol takımına dönmeme kararını bir kez daha savundu. “Sanki milli antrenöre ancak bir numara olursam geleceğimi söylemişim gibi yansıtıldı. Durum böyle değildi. Bu konuyu Julian'la ve aynı zamanda kaleci antrenörüyle konuştum ve ona kendi bakış açımı anlattım. 32 yaşındaki kaleci, İngiltere Premier Ligi'nin Sky podcast'i “Klick & Rush”ta, açık ve dürüst bir şekilde doğru davrandı” dedi.

Marc-André ter Stegen'in müsait olmamasının ardından milli teknik direktör Julian Nagelsmann, İngiltere'de FC Fulham takımında forma giyen Leno'yu üçüncü sıraya aday göstermek istedi. Dokuz kez milli olan oyuncu için bu yeterli olmadı. Leno, maç taahhüdü olmadan Londra'da antrenman yapmayı tercih edeceğini söylemişti. Nagelsmann bu kararından dolayı onu azarlamıştı. Stuttgartlı Alexander Nübel ve Hoffenheimlı Oliver Baumann'ın Bosna-Hersek ve Hollanda'ya karşı gerçek şansları vardı. Salzburglu Janis Blaswich üçüncü kaleci olarak aday gösterildi.

Eski Leverkusen oyuncusu Leno, “Şunu gördüm: Nübel ve Baumann bir maça çıktılar ve sonra ben de orada üç numara olarak yer almak için muhtemelen yanlış adam olduğumu söyledim,” diye açıkladı eski Leverkusen oyuncusu Leno: “Kulağa öyle gelmiyordu, ben bir şans ver.”

Konunun medyada bu kadar popüler olmasını istemiyordu. Leno ayrıca şunu da açıkça ifade etti: “Milli oyuncu olmak benim için her zaman bir ayrıcalıktı.” Milli takıma dönüp dönmeyeceğini söyleyemedi. “Sonunda hiçbir saçmalık yüzünden kimse geri getirilmeyecek. Eğer zirvede performans sergilersem tekrar içeri girebilirim; Julian da basına bunu söyledi.”