Kylian Mbappé’nin PSG’den ayrılması bekleniyor. Ya bu yaz ya da gelecek. Şimdi de Fransız şampiyonlarının kulüp patronlarını eleştirdi.
Kylian Mbappé’nin kişiliği, Fransız kalıcı şampiyon PSG için giderek daha tartışmalı bir konuya dönüşüyor. Milli oyuncunun Seine ile 2024 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor. Dolayısıyla başkent kulübü, forvet için bonservis bedeli almak isterse bu yaz süper yıldızı satmak zorunda kalacak.
PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Dünyanın en iyi oyuncularından birinin boş yere gitmesine izin veremeyiz.” Resmi bir kulüp duyurusunda Mbappé’den 31 Temmuz’a kadar bir karar vermesi istendi. 2018 dünya şampiyonu ya uzatmalı ya da hemen ayrılmalı.
Şimdi Mbappé kendi kendine konuştu. “France Football” ile yaptığı röportajda kulüp patronlarını eleştirdi. Her şey takımın kompozisyonuyla ilgiliydi.
Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yok: “Sihir yapamam”
24 yaşındaki oyuncu, “PSG’nin Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için neler kaçırdığını da bilmiyorum” dedi. Premier sınıfı kazanmak, yıllardır Fransızların en önemli hedefi olmuştur.
Mbappé’ye göre ekip elinden gelen her şeyi yaptı. Süperstar, “Takımı bir araya getiren, kadroya karar veren ve kulübü kuran insanlara sormalısınız” diye devam etti. Kulüp yönetimini eleştiriyor.
Mbappé, “Ben de sihir yapamam” diyor. “Diğer oyuncular da her şeylerini verdiler. Bazen futbolda limitlerinize ulaşırsınız. Bu yüzden bu benim için bir soru değil, yönetim seviyesi için bir soru.”
Mbappé yeterince takdir edildiğini düşünmüyor
PSG için oynaması “faydalı değil” çünkü takım ve kulüp kutuplaşıyor. Ayrıca yaptığı işin başkentte yeterince takdir edildiğini görmüyor. Forvet, “Beni Fransa’da büyürken gördünüz, beni her zaman, her hafta sonu PSG’de veya milli takımda görüyorsunuz. “Yani insanlar için normal olacak.”
Bu açıklamalara göre Mbappé’nin erken ayrılması giderek daha olası görünüyor. Şu anda tek olası alıcı Real Madrid. Kraliyet ailesinin Fransızları istediği gerçeği açık bir sır.