Kriz havası – bu kulüpler kazanmaya mahkum

Temel

Global Mod
Global Mod
Bundesliga’nın ikinci yarısı bu Cuma başlıyor. Birçok takım zaten çok fazla baskı altında.


Yarım hafta içinde iki maç günü olan Bundesliga sezonunun ilk yarısı, özellikle uzun kış tatilinin ardından sona erdi. Ve Cuma günü Alman futbol üst evinde sezonun ikinci yarısı başlıyor, Leipzig 18. maç gününü Stuttgart’a karşı açıyor.


Bu hafta sonu futbolseverleri bekleyen pek çok sürpriz var. Diğer şeylerin yanı sıra Berlin’de Hertha ile Union arasında bir şehir derbisi var, FC Bayern, Frankfurt’tan Eintracht’ı alıyor ve yeniden canlanan Leverkusen takımı Borussia Dortmund ile karşılaşıyor.


Leverkusen’den bahsetmişken: Xabi Alonso’nun çalıştırdığı takım şu anda durdurulamaz durumda. Werkself, son beş lig maçının hepsini kazandı ve eski teknik direktör Gerardo Seoane yönetimindeki berbat sezon başlangıcından sonra, şimdilik küme düşme endişelerinden kurtuldu. 16. sıraya kadar olan fark şimdiden sekiz puan.


Bayer, Wirtz ile daha mı iyi?


Ancak Borussia Dortmund ile başka bir kalibre bekliyor. Borussia yeniden startta Augsburg (4:3) ve Mainz’e (2:1) karşı az farkla, pohpohlayıcı galibiyetler almaya çalıştı, ancak Pazar günü (17:30, t-online’daki canlı yayında) geri dönebilirler. son sarı kart Jude Bellingham tesisi.


Öte yandan Bayer’de umut başka bir genç yıldıza bağlı: Ulusal oyuncu Florian Wirtz, Bochum’a karşı 2-0’lık galibiyetle geri dönüşünü kutladı ve yaratıcı bir lider olarak öncülük etmeli ve kulübünün galibiyet serisini geliştirmeye devam etmeli.

imago görüntüleri 1022918646
imago görüntüleri 1022918646

Geri döndü: Milli oyuncu Florian Wirtz ilk 11’de Bochum’a karşı geri dönüşünü kutladı ve hemen bir gol asisti yaptı. (Kaynak: IMAGO/VITALII KLIUIEV)

Bayer’den daha etkileyici bir galibiyet serisi yakalayabilen bir takım, VfL Wolfsburg’dur. Üst üste kazanılan altı maçla Wolves, ligin en formda takımı. Yeni teknik direktör Niko Kovac yönetiminde sezona ürkütücü bir başlangıç yaptıktan sonra (7 maç, 5 puan, 17. sıra), Wolfsburg ligin en iyi takımı haline geldi – ve son iki galibiyetten sonra 11:0 golle(!) 29 puanla Şampiyonlar Ligi sıralamasının sadece iki puan gerisinde. Wolfsburg zaferi, sorunlu Werderanlılar ile devam edebilir.


Şu anda Weser’a hüzün hakim. Çünkü yükselen bir takım için makul sayıda puana (sezonun ilk yarısından sonra 21 puan) rağmen, ruh hali kötü. Köln’e yeniden startta alınan 7-1’lik mağlubiyet bunda büyük rol oynadı. Ve hafta boyunca Union Berlin’e karşı evinde 2-1 mağlubiyetinde, teknik direktör Ole Werner’in takımı ayrıca tüyler ürpertici bireysel savunma hataları ve standartlardan zayıf savunma da dahil olmak üzere savunmada bariz zayıflıklar ortaya çıkardı.


Hertha ve Schalke masanın sonunda


Yine de teknik direktör Werner, Köpenicker aleyhine kayda değer bir şey çıkmasa bile Köln maçına kıyasla “performansta net bir artış” gördü. Ancak üst üste dört mağlubiyetten sonra küme düşme girdabına daha fazla girmek istemiyorsanız, önümüzdeki haftalarda bir artış daha gerekiyor.


Berlin’den Hertha bir süredir orada. Sandro Schwarz’ın takımı sadece 14 puanla sezonun ilk yarısını küme düşme hattında 17. sırada tamamladı. Bochum’daki (1:3) ve Wolfsburg’a (0:5) karşı önemli mücadeleler net bir şekilde kaybedildi.

imago görüntüleri 1023004750
imago görüntüleri 1023004750

Derbide neyin tehlikede olduğunu biliyor: Hertha’nın koçu Sandro Schwarz. (Kaynak: IMAGO/Sebastian Räppold/Matthias Koch)

Teknik direktör Fredi Bobic’e göre, teknik direktör Schwarz tartışılmasa bile, yakında Spree’de işler rahatsız olabilir. Çünkü çok önemli şehir derbisinde Köpenick’in aşırı performans gösterenlerine karşı daha fazla iflas olması durumunda veya güçlü Frankfurt Eintracht durumunda, Siyah da kredi kaybetmeye devam etmelidir.
 
Üst