Konut hesabı için yeni adım: Daha cazip hale getirilecek

celikci

New member
2022’de iktisatta uygulanacak siyaset ve önlemleri içeren 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda vatandaşların yurt ortasında birinci ve tek konut satın almalarını desteklemek emeliyle hayata geçirilen konut hesabı da yer aldı.

Program kapsamında hayata geçirilecek siyaset ve önlemler çerçevesinde konut hesabı da revize edilerek daha cazip hale getirilecek.

Programda finansal sistem haricinde bulunan kaynakların, araçlar çeşitlendirilerek finansal sisteme çekilmesinin devam edeceği vurgulandı.

Bu kapsamda önlem olarak yastık altı tasarrufların finansal sisteme çekilmesini sağlayacak özel teşviklerin sürdürüleceği ve yeni teşviklerin tasarlanacağı söz edildi.

Buna ait konut hesabında sistemi gerekli mevzuat değişiklikleriyle revize edilerek daha cazip hale getirileceği açıklandı. Programda revizyonla ilgili ayrıntılar yer almadı.

2016 YILINDA MÜRACAATLAR ALINMAYA BAŞLAMIŞTI

Vatandaşların yurt ortasında birinci ve tek konut satın almalarını desteklemek hedefiyle hayata geçirilen “konut hesabı” uygulaması için bankalar 2016 yılında müracaat almaya başlamıştı.

Konut hesabı uygulamasıyla vatandaşların konut satın almaları için oluşturdukları birikimlerine yüzde 20’ye varan oranda devlet katkısı sağlanıyor. Katkı sayısı 2021 oranlarıyla 31 bin 149 lirayı buluyor.
 
Üst