“Kanseri yenmek hayal olur”

Temel

Global Mod
Global Mod



Christoph Daum, akciğer kanseri tanındığından beri ilk kez bundan bahsediyor. Tam bir iyileşme umudu yok.


Uzun süredir Bundesliga teknik direktörü Christoph Daum, kanser tedavisinde iyi ilerleme kaydettiğini bildirdi. Şu anda ikinci aşamada, bağışıklık tedavisi. “Sport Bild”den (Çarşamba) 69 yaşındaki “Bu, tehdit edici kanser durumunun kronik bir hale gelmesine yol açmalıdır.” dedi.


“Kanseri yenebileceğimize inanmak ve ‘Gitti’ demek hüsnükuruntu olurdu. Benim için daha çok, ‘Onu kontrol altına aldık ve onunla yaşlanabilirim’ diyebilmekle ilgili. Bu yine de biraz terapi gerektirecek. “


Daum, geçen yaz rutin bir kontrol sırasında kendisine akciğer kanseri teşhisi konulduğunu bildirdi. “Akciğer karsinomu ortaya çıkan düzensizlikler sonucu ortaya çıktı. Bu nedenle sadece 50 yaş üstü herkese düzenli check-up yaptırmalarını tavsiye edebilirim.”


Sigarayı bırakmak


Teşhis gününe kadar sigara içti. “Günde yarım paket ile bir paket arasında sigara içtim. Bu kesinlikle hastalığıma katkıda bulundu.” Sonra 38 yıl sonra bir günden diğerine durdu. Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt ve 1. FC Köln’e de bakan VfB Stuttgart’ın eski usta teknik direktörü, “Bu tamamen bir irade meselesi. Ben böyleyim” dedi.


Daum, bir koç ve motive edici olarak niteliklerinin artık bir yardımcı olduğunu bildirdi. “Bütün hayatım yenilgiden kalkıp bir sonraki maçı kazanmakla geçti. Sürekli mücadele etmenin hayatımın büyük bir parçası olması artık bir avantaja dönüştü” dedi. “Vücudumda her zaman savaşmam gereken davetsiz bir misafirim var. Onunla yüzleşeceğim ve onu uzaklaştıracağım ya da en azından sınırlayarak birlikte iyi yaşayabilmemizi sağlayacağım.”
 
Üst