Kameralar önünde okul müdürünü azarlayan Bakan Özer o anları anlattı

Hasan

New member
Ulusal Eğitim Bakanı CNN Türk ekranlarında gündeme ait açıklamalarda bulundu. Bakan Özer’e Şanlıurfa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’u ve Halilurrahman Ortaokulu müdürünü fırçaladığı imajlar soruldu. Bakan Özer, “Urfa’da kamera önünde açıklama yoktu, birisi telefondan çekmiş. Cımbızlayarak servis etmişler. Oradaki öğrenciler çamurun, tozun toprağın ortasında oynuyorlar. Biz oraya basketbol alanı yapabilir, rekreasyon olarak epeyce hoş hale getirebiliriz. Ben de orada kendimce bir reaksiyon verdim.” halinde konuştu.


OLAYIN GEÇMİŞİ

5 Ocak’ta Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa Valiliği’nde Vilayet Eğitim Kıymetlendirme Toplantısı’na katılmıştı. Bakan Özer toplantının akabinde Buhara Eğitim Yerleşkesi’nde bulunan Halilurrahman Ortaokulu’na ziyaret gerçekleştirmişti.

Sınıfları inceleyen ve öğrencilerle sohbet eden Bakan Özer, öğrencilerin okula basketbol alanı yapılması isteği üzerine Ulusal Eğitim Müdürü’ne gereğinin yapılması istikametinde talimat vermişti. Bakan Özer, çabucak sonrasında bahçede okul müdürüne, “Buraya bir basketbol alanı yapılmaz mı? Siz ne biçim adamsınız ya? Siz ne iş yapıyorsunuz? Para istediniz de para mı vermedik? Bu çocukları niçin burada mahzun biçimde bırakıyorsunuz” kelamlarıyla çıkışmıştı.


Bakan Özer, Şanlıurfa Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’a ise “Sayın Müdür, gezdirdiğiniz okul bu biçimdeyse gezdirmediğiniz okullar nasıl?” diyerek reaksiyon göstermişti.

OKULLAR KAPANACAK MI?

Bakan Özer, yüz yüze eğitimle ilgili sorulan sorulara da şöyle karşılık verdi:

“Şu anda tüm Türkiye inandı ki gerekli önlemler alındığında haftada 5 gün yüz yüze eğitim devam edebilir. Bugün prestijiyle 3 bin 451 tane sınıfımız Kovid yahut yakın temas niçiniyle yüz yüze eğitime orta verdi. Belirli bir evreye gelirse tedbirlerimizi yine gözden geçirebiliriz. Okullar birinci açılması, son kapatılması gereken yerlerdir” dedi.


Bakan Özer kelamlarına şöyleki devam etti:

“Yüz yüze eğitme orta verip uzaktan eğitim en üst teknoloji ile devam etsek bile öteki bahsettiğim kayıpları telafi etmemiz mümkün değil. Sık sık vilayetlerimiz geziyorum. Her sınıfta öğrencilerimize soruyorum, ‘okulları kapatalım mı?’ Herkes ‘hayır’ diyor. Omicron’a karşı duyarsız olduğumuz manasına gelmiyor bu. İki hafta daha sonra tatil devreye girecek. Orta tatili bir hafta öne almak üzere bir plan yok.”

Tüm sınıfları kapanmış bir okul yok. Bunlar değişebilir fakat istişare edip planlamalar yapabiliriz lakin şu an için yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Öğrencilerimiz fazlaca daha fazla istekliler. Çok denetimli bir biçimde gidiyoruz.”
 
Üst