Kaç Çeşit Kiremit Vardır ?

Cansu

New member
Kaç Çeşit Kiremit Vardır? (Ve Neden Hayatın Her Alanında Bir Kiremit Gibi Hissediyoruz?)

Selam forum ahalisi! 🍵

Bugün sizlere son zamanlarda beni geceleri uykusuz bırakan, kahvede bile tartışmaya açtığım o derin soruyu getirdim: Kaç çeşit kiremit vardır?

Şimdi diyeceksiniz ki, “Hocam ne var bunda, kiremit kiremittir işte, çatıya konur, yağmurda damlatmaz.”

Ah ama sevgili forumdaşlar… Öyle değil! Kiremit dünyası, bir inşaat malzemesinden öte; adeta erkeklerin stratejik düşünme gücüyle kadınların duygusal zekasının birleştiği bir savaş alanı!

---

1. Kiremit Türleri: Sadece Çatı Değil, Karakter Meselesi!

Bir marangoz edasıyla değil, bir filozof merakıyla soruyorum: “Kiremit mi insanı yapar, insan mı kiremiti?”

Çünkü her bir kiremit türü, aslında bir karakter tipini temsil ediyor.

- Marsilya Kiremiti: Düz, düzenli, sistematik. Tam erkek işi! Ölçer, biçer, hesaplar… “Bu çatının eğimi 32 dereceyse, şu kadar tane kiremit gider,” der. Kadın ise o sırada, “Ama bu rengi evin ruhuna uygun mu?” diye düşünür. Marsilya kiremitine baktıkça Excel tablosu açası geliyor insanın.

- Akdeniz Kiremiti: Kıvrımlı, estetik, biraz da flörtöz. Kadınların favorisi! Rüzgârla bile dans eder. Yağmur yağdığında bile şık görünür. Eğer kiremit bir insan olsaydı, kesinlikle tatilde bronzlaşırken kahvesini yudumlayan bir kadındı bu!

- Alaturka Kiremit: Eski kafalı ama köklü. “Bizim zamanımızda çatı da sağlamdı, komşuluk da” der. Genelde babalar bu kiremiti sever, “Bunun ömrü uzun, Alman malı gibi” derken aslında gençliğini özler.

- Beton Kiremit: Dayanıklı, ama ağır. Biraz da duygusuz. Tipik erkek mantığı: “İşlev önemli, estetik sonradan gelir.”

Kadın der ki, “Ağır kiremit mi olurmuş, çatı çökmesin yeter.” Erkekse, “Çökmez, hesapladım!” diyerek mühendisliğe dalar.

---

2. Erkeklerin Kiremit Seçiminde Strateji Geliştirmesi

Erkek için kiremit seçmek, adeta askeri bir operasyon planlamaktır.

Google’da “En dayanıklı kiremit hangisi?” yazar, sonra üç hafta boyunca forumları, YouTube yorumlarını ve ustaların TikTok videolarını inceler.

Ardından şu cümleyi gururla kurar:

> “Ben araştırdım, Marsilya kiremiti rüzgâr testinden 5 yıldız almış.”

Bu noktada kadın sessizce yanındaki katalogdan pastel tonlu bir Akdeniz kiremitini gösterir:

> “Ama bu daha sıcak duruyor, evin enerjisi artar.”

Erkek derin bir iç çeker:

> “Ama o ısı yalıtımı düşük.”

İşte o an, evlilikte kiremit savaşı başlamıştır.

Kimin kazandığını anlamak kolaydır:

Çatıda Marsilya varsa erkek, Akdeniz varsa kadın kazanmıştır.

---

3. Kadınların Kiremit Seçiminde Empatik Yaklaşımı

Kadın için kiremit sadece bir çatı kaplaması değildir; o, evin duygusal şemsiyesidir.

Kiremit rengi evin ruhunu, şekli aile içi uyumu, dayanıklılığı ise ilişkideki güveni temsil eder.

Bir kadın, “Bu kiremit bana huzur veriyor” diyorsa, orada mühendislik biter, psikoloji başlar.

Bir erkek ısı yalıtımını anlatırken kadın kiremitin rüzgârda nasıl ses çıkardığını hisseder.

O yüzden erkek “Bu kırmızı fazla parlak” dediğinde, kadın içinden der ki:

> “Aslında senin çocukluk travmalarına mı dokundu bu renk?”

---

4. Forum Tartışması Başlasın: Sizce En Güzel Kiremit Hangisi?

Bakın, ben diyorum ki: Herkesin ruhuna uygun bir kiremit vardır.

Kimimiz Alaturka gibi klasik sever, kimimiz Marsilya gibi planlı.

Ama bazı forumdaşlar var, “Benim çatım sac!” diyor.

Kardeşim, sac da bir tercihtir elbette ama kiremitin o nostaljik kokusu yok onda!

Peki sizce?

- Evinizin çatısına hangi kiremiti seçersiniz?

- Eşinizle kiremit konusunda tartıştınız mı?

- Ve en önemlisi… Akdeniz kiremiti romantik midir, yoksa sadece hava atmak için mi kıvrımlıdır?

---

5. Kiremit Felsefesi: Hayat da Bir Çatı Değil midir?

Biraz derinleşelim...

Hayatta hepimizin bir “kiremit tipi” vardır aslında.

Bazımız Marsilya gibi planlı, bazımız Akdeniz gibi içten, bazımız da Alaturka gibi dirençli.

Ama hepsinin ortak noktası aynı: Yağmura karşı dayanmak.

Belki de kiremitleri ayıran şey malzemesi değil, bakış açımızdır.

Kimimiz çatının üstüne çıkar, kimimiz altına sığınırız.

Ama unutmayın, rüzgâr estiğinde her kiremit biraz gıcırdar.

Tıpkı biz insanlar gibi.

---

6. Sonuç: Kiremit Seçimi İlişki Testi Gibidir

İlişkinizin sağlamlığını test etmek mi istiyorsunuz?

Beraber yapı markete gidin ve “Hangi kiremiti alalım?” diye sorun.

Eğer o an tartışmadan çıkabiliyorsanız, o ilişki çatı gibi ömürlük!

Ama yok, biri “Marsilya” derken diğeri “Akdeniz” diye bastırıyorsa,

ya biri taviz verecek ya da o evin çatısı… bir gün akacak! 😄

---

7. Forumdaşlara Çağrı: Kiremitinizi Paylaşın!

Şimdi söz sizde sevgili forumdaşlar!

Siz hangi kiremit tipindensiniz?

Dayanıklı Marsilya mı, romantik Akdeniz mi, geleneksel Alaturka mı, yoksa duygusuz Beton mu?

Fotoğraf atan olursa puanlama yapalım:

“En romantik çatı” ve “En mühendis işi çatı” ödülleri benden!

Kazananlara birer kutu çivi ve sonsuz saygı! 😄

---

Kısacası sevgili dostlar, kiremit meselesi basit değil;

bir estetik, bir strateji, bir yaşam felsefesi!

Unutmayın: Hayat rüzgâr estikçe değişir, ama iyi seçilmiş bir kiremit… asla uçmaz! 🏠💨