Jupp Heynckes, Legendenspiel’e geliyor

Temel

Global Mod
Global Mod

FC Bayern Münih, Almanya’nın en başarılı kulübüdür. Haber şeridimizde rekor şampiyonlarla ilgili tüm önemli haberleri bulacaksınız.

Bir bakışta en önemli şeyler

Heynckes efsane Bayern maçına geliyor

Wembley’deki Almanya Şampiyonlar Ligi finalinden on yıl sonra, o zamanın kazanan teknik direktörü Jupp Heynckes bir kez daha kutlama yapabilir. FC Bayern Münih’in yeni CEO’su Jan-Christian Dreesen, “Jupp Heynckes, Pazar günü Wembley Revival’daki takım sunumuna katılmayı kabul etti.”

Şimdi 78 yaşında olan Heynckes, dört kez rekor Alman futbol şampiyonunun teknik direktörlüğünü yaptı. Mayıs 2013’te o ve ekibi, Alman futbolundaki ilk üçlüyü kutladı. Antrenman kampının bitiminden üç gün sonra ve Asya’ya gitmeden bir gün önce, Bayern yıldızları Pazar günü Allianz Arena’da taraftarlarının karşısına çıkıyor. Hatta ondan önce iki sözde efsane takım bir oyunda buluşuyor. Jérôme Boateng, Dante, Rafinha, Claudio Pizarro ve Daniel van Buyten, Münih takımı için onaylandı. Münih’ten alınan bilgiye göre BVB tarafında Roman Weidenfeller, Marcel Schmelzer ve Kevin Großkreutz yer alacak.

Bayern patronu yeni dönüş konusunda kendinden emin

FC Bayern’in sorumluları, kaleci Manuel Neuer’in gelecekte tekrar en üst seviyede oynayabileceği konusunda iyimser. Münih CEO’su Jan-Christian Dreesen Pazartesi günü Tegernsee’deki rekor şampiyonlar eğitim kampında yaptığı açıklamada, 37 yaşındaki milli kaleciyi yakında eski seviyede göreceğinden emin olduğunu söyledi.

Kaleciye güven harika. Dreesen, “Manuel kendini dinleyip bize geri dönüyorum ve tekrar saldırmak istiyorum ve eski seviyeye geri dönmek istiyorum – ona bu kadar güvenmeseydik kim olurduk” dediğinde .

Neuer, Aralık ayında bacağını kırdığından beri kayıp. Muhtemelen 18 Ağustos’ta Werder Bremen’de sezon başında bir geri dönüş için yeterli olmayacak. Neuer şu anda bireysel olarak antrenman yapıyor.

Bayern’in yıldızı Müller kamptan erken ayrıldı

Thomas Müller, FC Bayern Münih’in Tegernsee’deki eğitim kampından erken ayrıldı. Alman rekor şampiyonlarının Pazartesi günü açıkladığı gibi, hücum oyuncusu sol kalçasındaki kas sorunları nedeniyle Münih’te bireysel seansları tamamlayacak. FC Bayern, Salı akşamı (18:30) bölge klasman kulübü FC Rottach-Egern ile oynanacak hazırlık maçının planlandığı Perşembe gününe kadar Tegernsee’de antrenman yapıyor.

Müller, Dünya Kupası öncesi sezon öncesi kalça sorunları nedeniyle zaten yavaşlamıştı. Artık daha olgun olan profesyonel yaşı olan 33’te, kaptan yardımcısı vücudunu eskisinden daha fazla hissediyor. Sakatlığa pek yatkın olmayan 2014 Dünya Şampiyonu, geçen sezon standartlarına göre alışılmadık bir şekilde ara vermek zorunda kaldı.

Tuchel, bir sonraki Bayern yıldızına veda ediyor

Geçen yaz dünya çapında bir transfer olarak kutlanan Sadio Mané’nin FC Bayern’deki süresi dolmuş gibi görünüyor. Teknik direktör Thomas Tuchel Cumartesi günü Tegernsee’deki Alman şampiyonlar eğitim kampında “Beklentilerin altında kaldı. Rekabet durumu onun için son derece yüksek, Kingsley Coman ve Serge Gnabry ile Sadio’nun işini çok zorlaştıran bir takımyıldızımız var” dedi. . Oyuncu da bunu biliyor, benim fikrimi de kulübün de görüşünü biliyor” dedi.

Mané, 2022’de Liverpool’dan Münih’e geldi ve yedi Bundesliga golü ve diğer beş asistine rağmen yüksek beklentileri karşılamaya bile başlamadı. Dokuz Şampiyonlar Ligi maçında üç gol ve bir asist kaydetti. Tuchel, Mané’nin sezonunu “yetersiz” olarak nitelendirdi. Senegalli oyuncunun sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor. Antrenmanın ilk gününde Mané için başlangıç pozisyonu “kolay değildi”, diye vurguladı Tuchel: “Ama kim bilir, futbolda çılgınca şeyler oldu.”

Antrenör Tuchel: Goretzka’ya veda mümkün

Teknik direktör Thomas Tuchel’in açıklamalarına göre Alman milli futbolcu Leon Goretzka’nın (28) Bayern Münih’teki geleceği kesin değil. Tuchel Cumartesi günü Bayern’in Rottach-Egern am Tegernsee’deki eğitim kampında “Transfer döneminde kesin bir açıklama yapmak için henüz çok erken” dedi.