Inter Milan’dan uluslararası oyuncu Robin Gosens üniversiteden mezun oldu

Temel

Global Mod
Global Mod



Spor açısından, Robin Gosens bir sakatlığın ardından milli takıma geri dönmek için mücadele etmek zorunda. Öte yandan, onun için akademik olarak işler iyi gidiyor.


Milli futbolcu Robin Gosens artık psikoloji diplomasına sahip. 28 yaşındaki Instagram’da sertifikasının bir fotoğrafı için “Sonunda. 4 yıllık sıkı çalışmanın ardından başardım: Psikoloji Bilim Lisansı” yazdı. Emmerich’te doğdu, Baden-Württemberg’deki SRH Fernschule’den mezun oldu. Uzmanlık alanları klinik ve rehabilitasyon psikolojisiydi.


Sol bek, “Bana çok fazla güç ve enerjiye mal olan uzun bir yoldu çünkü futbol ve ailem elbette hayatımdaki ana roller” dedi.


“Bu gerçek gücün bir işaretidir”


Aynı zamanda Inter Milan’dan profesyonel, psikolojik sorunların sadece futbolda değil, bir bütün olarak toplumda “çok büyük bir tabu konusu” olduğuna dikkat çekti.


“Bir insan olarak ancak kafan açıksa kalıcı olarak işlev görebilirsin. Öyleyse değilse, yardım aramalısın. Bu gerçek gücün bir işaretidir. Eğer onu anlamıyorsan, tam tersisin – zayıfsın!”, Milli takımın teknik direktörü Hansi Flick’in Dünya Kupası’nı kaçırmasının ardından 25 Mart’ta Mainz’de Peru’ya karşı ve 28 Mart’ta Köln’de Belçika’ya karşı milli takımın uluslararası maçlarına aday gösterilmeyen Gosens, dedi.
 
Üst