“İçen en küçük beyne sahiptir”

Sevvimli

New member
Antonella Viola, şarabın insan vücudu için iyi olmadığını doğruluyor: “Arkadaşlarla aperatif mi? Evet, ama domates suyuyla”.

İle ilgili Mark Della Corte Yayınlanan 21 Ocak 2023


Öğretmen antonella viyolaPadua Üniversitesi’nden araştırmacı ve profesör, günlük kullanımın en ünlü ve tarihi alkollü içeceklerinden biri olan şarap hakkında görüşlerini dile getirdi.



Araştırmacı vücut için kötü olduğunu ve içenlerin beyinlerinin daha küçük olduğunu belirtti. Viola, arkadaşlarla klasik aperitifi daha zararsız bir domates suyu kullanarak değiştirmeyi tavsiye etti. Araştırmacı ayrıca, İrlanda’nın sağlığa olası zararlarla ilgili olarak alkol etiketlerine uyarılar koyma kararına katılıyor gibi görünüyor. Bu arada, Il Fatto Quotidiano’nun bildirdiği gibi, Avrupa Birliği alkolü sigaraya eşitleyen bu yasaya onay verdi.

Antonella Viola: “Şarap beyni değiştirebilir”



Corriere della Sera ile röportaj yapan Profesör Viola şunları açıkladı: “Son araştırmalar, beyin yapısının bileşenlerini analiz ederek, günde bir veya iki kadeh şarabın bunları değiştirebileceğini gösterdi. Kısacası içenlerin beyni daha küçük oluyor” dedi. Arkadaşlarla bir aperatif içmeye gelince, biyolog kesinlikle onu ortadan kaldırmayı önermedi, ama “domates suyuyla” değiştirmeyi önerdi. Dedikleri gibi, bir şeyler içmek için buluşma hatasına düşmemeliyiz”.

öfkeli yapımcılar




Bildiğimiz gibi şarap bir alkoldür ve diğer tüm alkollü maddeler gibi gerçekten kanserojendir. Çeşitli araştırmalar bu tür içeceklerin tehlikelerini göstermiştir. Ancak üreticiler şişelere etiket koyma kararına kızdı. Rai News tarafından aktarılan bazı açıklamalar aracılığıyla, Coldiretti “Yarısından fazlası yurtdışında olmak üzere 14 milyarı aşan cirosu ile dünyanın önde gelen üreticisi ve ihracatçısı İtalya’ya doğrudan bir saldırıdan” söz etti.

Bu aşırı bir ihtiyatlılık değildir: veriler kendileri için konuşur




Viola’nın açıklamaları aşırı sağduyulu gibi görünse bile, gerçekte durum hiç de böyle değildir ve veriler kendi adına konuşur. Aynı araştırmacı, giderek daha temkinli ve ihtiyatlı bir şekilde, sanıldığından çok daha karmaşık olan konuyu araştırdı: “Sadece kötüye kullanım değil, alkol tüketimi ile meme, kalın bağırsak ve rektum, karaciğer, yemek borusu, ağız ve boğaz arasındaki bağlantı açıktır. Günde bir veya iki bardak şarap içen kadınların meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 27 arttığını bildirdi.



Bu veriler ayrıca Verona Vakfı.

Bununla birlikte, bu bağlamda, riskteki %27’lik artışın, her gün bir kadeh şarap içen her üç kadından birinin kanser olacağı anlamına gelmediği, ancak içmeyen ve içmeyen arasındaki risk farkının belirgin olduğu belirtilmelidir. her durumda bir içici 1’den 1.27’ye gider. Ancak günün sonunda gerçek şu ki, tıbbi-bilimsel açıdan riskler ve tehlikeler var ve Viola son açıklamalarıyla gerçeği doğrulamaktan başka bir şey yapmadı. Uzman, üreticilere yönelik kızgınlık ve hoşnutsuzluk duygularını anlıyor ancak vatandaşları yeterince bilgilendirmesi onun için önemli.
 
Üst