Görünüşe göre “Kızıllar” Klopp'un halefini buldu

Temel

Global Mod
Global Mod



Görünüşe göre “Kızıllar” bir adayla anlaşmaya varmış. Artık her şey çok hızlı gerçekleşebilir.


Kendisi zaten tartışılıyordu ve görünüşe göre artık Liverpool FC'nin yeni teknik direktörü olacak. Görünüşe göre “Kırmızılar”, Jürgen Klopp'a koçluk yapacak bir halef arayışını başarıyla tamamladı. İngiliz ve Hollanda medyasının Cuma akşamı oybirliğiyle bildirdiği gibi, her şey Hollandalı futbol antrenörü Arne Slot'un imzalanması lehine konuşuyor. 45 yaşındaki adam yakın zamanda en olası çözüm olarak ortaya çıkmıştı.


Buna göre Premier Lig kulübü, Cuma günü Slot'un mevcut işvereni Feyenoord Rotterdam ile değişiklik konusunda sözlü bir anlaşmaya vardı. Daily Mail'in haberine göre Slot için transfer ücreti olarak 10 milyon euro civarında konuşuluyor. Bu cumartesi zaten yaptırım bildirilmiş olabilir.


Slot, Dick Advocaat'ın yerine geçtiği 2021/22 sezonundan bu yana Feyenoord'da başarılı bir şekilde çalışıyor. İlk sezonunda Rotterdam ile Konferans Ligi'nde Avrupa Kupası finaline ulaştı ve bir yıl sonra kulübü şampiyonluğa taşıdı. Geçen Pazar Rotterdam, Slot yönetimindeki ulusal kupa finalini kazandı.


“Eğer çözüm buysa, çok mutluyum”


Klopp daha önce olası halefi hakkında olumlu konuşmuştu. Klopp Cuma günü önceki basın toplantısında, “Takımının futbol oynama şeklini seviyorum. Onun hakkında duyduğum tek şey onun iyi bir adam, iyi bir antrenör olduğu. Eğer çözüm buysa çok mutlu olurum” dedi. West Ham United'daki maç. Ancak Klopp, kendisinin sürece dahil olmadığını söyledi.


Slot, perşembe günü kulübü Feyenoord Rotterdam'ın lig maçında kenardayken net sözlerle kendisini açıkça konumlandırmıştı. ESPN'den Slot, “Liverpool'un yeni teknik direktörü olmak istiyorum. Kararım açık. Feyenoord ve Liverpool görüşmelerde. Bunun sonucunu görmek için bekleyeceğim” dedi. Feyenoord'la 2 yıllık sözleşmesi devam ediyor.


Klopp, neredeyse dokuz yılın ardından sezon sonunda Liverpool'dan ayrılıyor. Başarılı antrenör, Çarşamba günü Everton FC'ye karşı alınan 0-2'lik yenilginin ardından artık şampiyonluğu kazanmayı beklemiyor. “Onların (Arsenal ve Manchester City'nin) iki maç kaybetmelerini beklemiyorum. Eğer kaybederlerse orada olmamak aptallık olur” dedi.
 
Üst