Milli takım faslını kapattı. Ancak Alexandra Popp kulüp düzeyinde devam etmek istiyor.
Alman futbol ikonu Alexandra Popp, VfL Wolfsburg ile olan sözleşmesini bir sezon daha uzattı. Kısa süre önce milli takımdan ayrılan 33 yaşındaki futbolcu için kulübün sonu henüz çok uzakta. VfL plak çaların yeni çalışma kağıdı artık 30 Haziran 2026'ya kadar geçerli olacak.
Yardımcı kaptan, “VfL Wolfsburg'da kendimi çok rahat hissettiğim ve uzun yıllar boyunca bana duyulan güvene minnettar olduğum bir sır değil” dedi: “Takımla ve koçluk ekibiyle çalışmaktan gerçekten keyif alıyorum. Üzerinde çok çalışılacak. Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet etmeye devam etmek için VfL'yi daha da profesyonelleştirecek bir konsept ve fikirler olduğuna inanıyorum.
Vestfalya'da doğan ve hayvan bakıcılığı eğitimi alan Popp, 2012 yılında FCR Duisburg'dan Wolfsburg'a taşındı. 13 kupa galibiyeti, yedi şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'nde üç zafer ve DFB takımıyla 2016 Olimpiyat zaferi ile Popp etkileyici bir koleksiyona sahip olabilir. başlıklardan. Saldırgan ayrıca üç kez “Yılın Futbolcusu” seçildi ve Pazartesi günü ikinci kez Alman sporunun en yüksek ödülü olan “Gümüş Defne Yaprağı” ödülünü aldı.
Wolfsburg'un spor direktörü Ralf Kellermann şunları söyledi: “Saha içinde ve saha dışında mutlak bir lider olarak niteliklerinin yanı sıra zihniyetiyle de genç oyuncular için bir rol model ve gelecek sezon için kadro planlamamızda önemli bir faktör.” Ayrıca 'Poppi', “Alman rekabetçi sporlarında köklü bir marka, uzun süredir VfL Wolfsburg'un mükemmel bir elçisi olmuştur.”
Popp yakın zamanda futbolculuk kariyerinden sonraki döneme ilişkin planlarını açıkladı. Popp, Sky sunucusu Sebastian Hellmann ile birlikte “Playmaker – Her Taraftan Futbol” adlı podcast'te “Hayvan bakımı alanında çalışmak istiyor çünkü hayvanların bana ne verdiğini biliyorum ve hayvanlarla çalışmaktan keyif alıyorum” dedi. Aktif kariyerinin ardından da futbolla ilgilenmek istiyor ancak pozisyon hala açık.