Fiyatlar yüzde 50 artınca dolandırıcılar sahneye çıktı: Tıpkı daireyi 5-6 bireye kiraladılar

celikci

New member
Trakya Üniversitesi’ne bağlı yerleşkelerde yaklaşık 40 bin öğrencinin örgün eğitim gördüğü merkez nüfusu 180 bin olan Edirne’de, kiralık mesken fiyatlarında yüzde 50 artış yaşandı. Yaşanan artırım artışıyla bir arada öğrenciler, veliler ve emlakçılar güç günler yaşıyor.

Kiralarda yaşanan fiyat artışını fırsat bilen dolandırıcılar da, internet üzerinden düzmece ilanlarla vatandaşları dolandırmaya başladı. Diğerlerinin konutlarını internet sitelerinde daha ucuz fiyata kiralık konut olarak paylaşan dolandırıcılar, konutu kiralayan bireyden kapora aldıktan daha sonra kayıplara karışıyor.

“Evi görmeden para vermeyin, birebir mesken 5-6 şahsa kiralanıyor”

Önümüzdeki günlerde Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kiralık meskenlerde gereksinim patlaması yaşanacağını söyleyen Feda, her sene bu dönemde merdiven altı emlakçıların ortaya çıktığını belirten Feda, dolandırıcılık olaylarına da vurgu yaptı. İnternet üzerinden yapılan görüşmelerde ve yapılan kapora ödemelerinin dolandırıcılıkla sonuçlandığını değerle tabir eden Feda, birebir konutun 5-6 şahsa kiralandığı tarafında şikayetler oluştuğunu deklare etti.

Feda, “Bu manada fazlaca dolandırıcı ve mağdur var. Mesken kiralamak isteyenler internet sitesi üzerinden, konutu, konut sahibini görmeden uzaktan para göndermesinler, doğruluğundan emin olsunlar” dedi.

“Öğrenciyi ticari emel görmeyelim, sahip çıkalım”


Feda, “Edirne’de kiralık meskenlerin meblağlarında en az yüzde 50 artış yaşandığını açıklayan Feda, 1 artı 1 bir konutların bin 500 TL’ye, 2 artı 1 meskenlerin 2 bin TL’ye ve 3 artı 1 meskenlerin 3 bin TL’ye kiralandığını vurguladı. Edirneli vatandaşlara öğrencilere sahip çıkmaları davetinde bulunan Feda, “Gelen çocuklarımız bizim evlatlarımız. Gelen öğrenciyi bir ticari hedef olarak görmeyelim. Çoğumuzun çocuğu öbür vilayetlerde okumakta biraz empati yapmamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sahiplenelim” diye konuştu.
 
Üst