FIFA ünlü şef Salt Bae’ye dava açtı

Temel

Global Mod
Global Mod



Resim şaşırttı: Arjantin’in son zaferinden sonra, yıldız şef “Salt Bae” Lusail Stadyumu’nun bahçesinde görüldü. FIFA şimdi önlemleri açıklıyor.


Ünlü restoran sahibi “Salt Bae”nin Arjantin’in Dünya Kupası finali sahasındaki kutlamalarına katılmasının ardından dünya yönetim organı Fifa, soruşturma başlattı. BBC sözcüsü, FIFA’nın 18 Aralık’ta Lusail Stadyumu’nda düzenlenen kapanış töreninden sonra kişilerin sahaya nasıl yetkisiz erişim sağladıklarını soruşturma sürecinde olduğunu söyledi. “Uygun iç önlemler alınacaktır” dedi.


Gerçek adı Nusret Gökçe olan “Salt Bae”, lüks bir restoran zincirinin sahibi ve internet ünlüsüdür. Arjantin milli takımının Fransa’ya karşı kazandığı galibiyetin ardından Türk, süperstar Lionel Messi, Ángel Di María ve diğer dünya şampiyonlarıyla sahada fotoğraf çektirdi ve kupayı öptü. Kupaya yalnızca dünya şampiyonları, FIFA yetkilileri veya devlet başkanlarının dokunmasına izin verildiği için Türk’ün eylemleri daha sonra sosyal ağlarda ağır bir şekilde eleştirildi.


“Salt Bae”, biftek hazırlama ve baharatlama yöntemini gösterdikten sonra 2017’de sosyal medyada viral oldu. Önde gelen konukları arasında eski Bayern yıldızı Franck Ribéry ve FIFA Başkanı Gianni Infantino vardı. Geçen yıl Ocak ayında Instagram’da yapılan bir paylaşım, dünya derneğinin tartışmalı başkanını, Infantino’nun “efsane” olarak tanımladığı Gökçe ile birlikte gösteriyordu.
 
Üst